Tecrit edilmesi hukuka aykırı, kendisinin serbest bırakılması gerekiyor. TELE1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'dan tepki çeken Abdullah Öcalan sözleri: Savcılık soruşturma başlattı

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, televizyon ekranlarında terörist başı Abdullah Öcalan hakkında sarf ettiği sözlerle büyük tepki çekti. "Tecrit edilmesi hukuka aykırı. Kendisinin serbest bırakılması gerekiyor. Kendisi çok zeki birisidir" diyen Yanardağ hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Yanardağ gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. HDP ise Yanardağ'a destek mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Tecrit edilmesi hukuka aykırı, kendisinin serbest bırakılması gerekiyor. TELE1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'dan tepki çeken Abdullah Öcalan sözleri: Savcılık soruşturma başlattı

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, televizyon ekranlarında terörist başı Abdullah Öcalan hakkında sarf ettiği sözlerle büyük tepki çekti. "Tecrit edilmesi hukuka aykırı. Kendisinin serbest bırakılması gerekiyor. Kendisi çok zeki birisidir" diyen Yanardağ hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

SAVCILIK DA HAREKETE GEÇTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün bir televizyon programında gazeteci Merdan Yanardağ’ın bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle “Suçu ve Suçluyu Övme” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlarından resen soruşturma başlattı.

Son dakika haberine göre TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında yürütülen soruşturma sonrası gözaltına alındı. Yanardağ ifadesi alınmak üzere Vatan Emniyet müdürlüğü'ne götürüldü.

NE OLMUŞTU?

Dün akşam katıldığı canlı yayında terörist başı Abdullah Öcalan için "uygulanan tecritin hukukta bir yeri yok" ifadelerini kullanan TELE1 Yayın Yönetmeni Yanardağ büyük tepki çekti. Terörist başını adeta öven ifadeler kullanan Yanardağ, "Tecrit edilmesi hukuka aykırı. Kendisinin serbest bırakılması gerekiyor. Kendisi çok zeki birisidir" dedi.

Yanardağ'ın bu sözleri sosyal medyada büyük tepki çekerken RTÜK kanalla ilgili inceleme başlattı, Yanardağ hakkında da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

YANARDAĞ NE SÖYLEDİ? 

Yanardağ tepki çeken açıklamasında şunları söyledi: " İmralı'ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz."

AİLESİ İLE BİLE GÖRÜŞEMİYOR

"Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir."

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medyada da gündem olan konuşma hakkında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından kanal hakkında inceleme başlatıldığını söyledi. Şahin, "Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

 

HDP'DEN DESTEK MESAJI GELDİ

HDP sosyal medya hesabı üzerinden gözaltına alınan Yanardağ'a destek mesajı yayımladı. Mesajda şu ifadeler kullanıldı: "Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, insanlık dışı olan İmralı tecridi ile ilgili değerlendirmesi nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma süreci Türkiye’de yargı ve RTÜK’ün iktidarın politikalarına göre hareket ettiğini bir kez daha gösterdi. AKP iktidarı özgürlüklerin kullanılmasını engellemek için medya üzerinde ceza politikasını sürdürmektedir. RTÜK, bu tutumundan vazgeçmeli, muhalif kanallara yönelik baskıları sonlandırmalıdır. Yargının ise Sayın Öcalan’a uygulanan tecride eleştiri yapanlara karşı değil İmralı’da yasaları uygulamayanlara karşı harekete geçmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin