Tecavüz suçlamaları nedeniyle uzun süredir hapiste olan Benjamin Mendy beraat etti

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City'nin Fransız futbolcusu Benjamin Mendy, altı tecavüz ve bir saldırı suçlamasından beraat etti. Mahkemenin oy çokluğuna varamadığı iki dava için ise yargılamalar yeniden yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Tecavüz suçlamaları nedeniyle uzun süredir hapiste olan Benjamin Mendy beraat etti

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City'de forma giyen Fransız futbolcu Benjamin Mendy, İngiltere'nin kuzeybatısındaki Chester Crown Mahkemesi'nde yedi genç kadınla ilgili olarak sekiz kez tecavüz, bir kez cinsel saldırı ve bir kez tecavüze teşebbüsten yargılanıyordu.

BBC'nin haberine göre 28 yaşındaki futbolcunun davadan beraat ettiği belirtildi.  Mendy, jürinin bir kadına tecavüz ve başka bir kadına da tecavüze teşebbüs suçlamasıyla ilgili karara varamamasının ardından ikinci kez yargılanacak.

HAPİSHANEDE 4 STERLİN'E ÇALIŞIYORDU

İngiltere hapis kuralları gereğince mahkumlar günlük işlerde çalıştırılıyor. Mendy de hapiste kaldığı süre boyunca günde sadece 4 Sterlin'e (84 TL) çalıştı. City'e 28 milyon Sterlin (588 milyon TL) karşılığında imza atan 28 yaşındaki futbolcu bu süreçte paranın ve hayatın değerini anladığını kaydetti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin