TBMM Genel Kurulu toplandı: Gündem yoğun. EYT konuşulacak. 7. yargı paketi düzenlemesi sunulacak. Başörtüsü için anayasa değişikliği onaylanacak mı?

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. Ekonomiye yönelik önemli düzenlemeler içeren kanun teklifleri, başörtüsüne ve ailenin korunmasına yönelik Anayasa değişikliği teklifi, EYT düzenlemesi ile kamudaki sözleşmeli personele kadroyu içeren kanun teklifleri, Meclis'in gündemine gelecek.

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu toplandı: Gündem yoğun. EYT konuşulacak. 7. yargı paketi düzenlemesi sunulacak. Başörtüsü için anayasa değişikliği onaylanacak mı?

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda, Türkiye ile çeşitli ülkeler arasında imzalanan uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun teklifleri de müzakere edilecek.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile kamudaki sözleşmeli personele kadroyu içeren kanun teklifleri, Meclis'in gündemine gelecek.

Başörtüsüne ve ailenin korunmasına yönelik Anayasa değişikliği teklifinin, TBMM Anayasa Komisyonundaki görüşmeleri gerçekleştirilecek, daha sonra Genel Kurul süreci başlayacak.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı bünyesinde sözleşmeli çalıştırılan personele, iş sonu tazminatı ödenebilmesine imkan tanıyan kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak.

Ekonomiye yönelik önemli düzenlemeler içeren kanun teklifleri, Meclis Başkanlığına sunulacak. 7. Yargı Paketi'ni içeren kanun teklifi de yeni yılda Meclis'e sunulacak düzenlemeler arasında yer alıyor.

Akar, 3 milletvekiline gündem dışı söz verdi.

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, partisinin iktidarları döneminde kente yapılan yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı'nda da bugüne kadar yaptıklarımızın üzerine koyarak hedeflerimizi aşacak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde daha nice hizmet ve proje ile milletimizin huzurunda olacağız." dedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ise Rize-Artvin Havaalanı'nda yaşanan taksi sorununa değindi.

Havaalanına Artvin plakalı taksilerin alınmadığını söyleyen Bayraktutan, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'gerekeni yapın' şeklindeki talimatına rağmen ne yazık ki ilin yöneticileri, Rize Valiliği, Artvin Valiliği talimatın gereğini yapmıyor. Eğer bu havaalanı Rize-Artvin Havaalanı ise adının gereği yapılmalı, iki şehir de eşit şartlarda yararlanmalı." ifadesini kullandı.

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın da Erzurum'un sorunları ve beklentilerine ilişkin yaptığı konuşmada, hayvancılık ve tarımın bölge açısından önemini dile getirdi.

Göletlerin ve barajların bir an önce tamamlanmasının, tarımsal beklentilere cevap vereceğini belirten Aydın, süt tanklarının çoğaltılmasını da talep etti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin