TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan büyükelçilere mesaj

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 14'üncü Büyükelçiler Konferansı kapsamında büyükelçileri kabulünde konuştu. "Mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz." diyen Numan Kurtulmuş, "Önümüze büyük hedefler koymak zorundayız. Hedefte önümüzdeki asrın gücü etkili bir Türkiye Yüzyılı olmasıdır." dedi.

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan büyükelçilere mesaj

Konuşmasından satır başları:

İlk hedefimiz sözü güçlü bir Türkiye'yi oluşturmak zorundayız. Sözümüzün arkasına güç koyamıyorsanız, sadece doğru söz söyleyen ülke olursunuz.
Türkiye'nin hem sözünü güçlendireceğiz hem de bu söz arkasında gücü artıracağız. Hedeflerimizi dış politika ekseninde de güçlendirerek devam edeceğiz.

İkinci hedefimizi Türkiye eksenini tahkim etmektir. Türkiye başkaları tarafından eksenleri çizilmiş bir ülke olamaz. Artık zaman gelmiştir. Türkiye artık böyle bir imkana kavuşmuştur. Türkiye'nin milli menfaatlerini kullanarak, rasyonel olarak bir Türkiye ekseni kurmak mecburiyetindeyiz.

Üçüncü hedefimiz, adil, hakkaniyetli bir küresel sistemin kurulması için mücadele etmektir. Dünyanın bugünkü sistem ile devam etmesi mümkün değildir. Yeni bir dünya kurulacak ve Türkiye burada öncü rolünü muhakkak alacaktır.

Etiketler numan kurtulmuş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin