TBB'de Feyzioğlu'na karşı ortak aday! Feyzioğlu karşıtları Erinç Sağkan'ın etrafında birleşti

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, muhalefetin ortak adayı olarak Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı seçimlerinde Metin Feyzioğlu'na karşı yarışacak.

Google Haberlere Abone ol
TBB'de  Feyzioğlu'na karşı ortak aday! Feyzioğlu karşıtları Erinç Sağkan'ın etrafında birleşti

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, 4-5 Aralık tarihlerinde yapılacak Türkiye Barolar Birliği seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Hukukun üstünlüğünün ve insan haklarının teminatı, şeffaf, adil ve katılımcı bir TBB’yi yeniden var etmek için 4-5 Aralık 2021 tarihinde yapılacak Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’nda Birlik başkanlığına adaylığımı, tüm kamuoyuna büyük bir heyecan ve saygı ile bildiririm" ifadesini kullanan Sağkan, devamında şunları kaydetti:

 "Savunmanın ağır ve organize bir saldırı altında yargı üçlemesinden soyutlanmaya ve parçalanmaya çalışıldığı bu dönemde; tüm baroların katkı ve katılımı ile savunmayı yeniden vazgeçilmezliğine ve saygınlığına hep birlikte kavuşturacağız.”

ANADOLU'DAKİ BAROLARIN BÜYÜK ETKİSİ OLACAK

Barolar Birliği seçimlerinde mevcut başkan Metin Feyzioğlu’nun iktidarın desteğiyle seçime yeniden katılması bekleniyor.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’nın başı çektiği 50’nin üzerinde baro da ortak aday çıkaracak. Eskişehir’de dün yapılan toplantıda barolar, ortak aday konusunda Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan ismi üzerinde uzlaştı.

348 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu seçimlerde, geçen yıl yasalaşan ‘çoklu baro’ düzenlemesi kapsamında delege sayısı artırılan Anadolu baroları, büyük rol oynayacak.

 Söz konusu düzenleme yasalaşmadan önce TBB’nin toplamda 477 delegesi vardı. Bu delegelerden 137’si İstanbul, 53’ü Ankara, 30’u ise İzmir’e aitti. Yeni düzenlemeyle TBB delege sayısı 348’e düşürüldü.

Başkanlık seçiminde Anadolu’daki baroların büyük bir etkisi olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin