Tavuk pişirirken aman dikkat: Bu hata direkt zehirliyor. Meğer yıllardır sağlığımızla oynuyormuşuz

Tavuk pişirirken ve pişirmeden önce yaptığımız bazı hatalar, ne yazık ki zehirlenmelere yol açıyor. Herkesin yaygın olarak yaptığı bu hataları derhal yapmayı bırakın! İşte tavuk pişirmeden önce ve pişirirken mutlaka dikkat etmeniz gereken unsurlar

Google Haberlere Abone ol
Tavuk pişirirken aman dikkat: Bu hata direkt zehirliyor. Meğer yıllardır sağlığımızla oynuyormuşuz

Tavuk, Türk mutfağında en çok tüketilen besinlerden biridir. Hem pratik hem de lezzetli olan tavuk, pek çok farklı formda tüketilebilir.

Tavuk, sağlığımız için en faydalı besinlerden biri olsa da yaptığımız bazı hatalar zehirlenmelere yol açabilir.

Tavuk pişirirken de pişirmeden önce de mutlaka dikkat etmemiz gereken bazı unsurlar vardır.

Tavuk pişirmeden önce ve pişirirken yapılan hataları sizler için bir araya getirdik. Sağlığınız korumak ve zehirlenmeleri önlemek adına, bu adımlara mutlaka dikkat edin.

İşte tavuk pişirmeden önce pişirirken dikkat etmeniz gerekenler…

ETİ DÖVÜN

Bütün tavuk göğsünü pişirecekseniz ilk önce ne kadar kalın olduğunu fark edeceksiniz. Bu şekilde pişirmek, dış katmanın aşırı pişmesine veya iç kısmının az pişmesine neden olabilir. Tavuğu yumuşatmak ve eşit pişmesini sağlamak için tavuk parçasını eşit şekilde dövmeniz önem taşır.

TAVUK ÇÖZDÜRÜRKEN DİKKAT

Dondurulmuş tavuğunuzu oda sıcaklığında çözülmesi için tezgaha koyuyorsanız hemen vazgeçin. Tavuğun çözülmesi için yalnızca üç yöntemin uygulanmalıdır.

Soğuk suya batırmak, mikrodalgaya koymak veya bir gece veya pişirmeden bir gün önce buzdolabında çözdürmek. Tavuğu oda sıcaklığında tutmak onu zararlı bakteriler için üreme alanı haline getirebilir.

TAVUK PİŞİRİRKEN ISIYA DİKKAT

Tavuğunuzun daha hızlı pişeceğini umarak ısıyı arttırmak kolaydır. Ancak bu, güvensiz sonuçları olan yaygın bir hatadır.

Tavukları yüksek ısıda pişirmek, tavuğun içi az pişmiş, dışı ise aşırı pişmiş veya yanmış talihsiz bir kombinasyonla sonuçlanıyor.

Tavuk pişirirken aman dikkat: Bu hata direkt zehirliyor. Meğer yıllardır sağlığımızla oynuyormuşuz

Tavuğunuzu yüksek ateşte haşlamak da bu istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Eğer tavuk çok ince dilimlenirse tavuğun sert, kuru ve fazla pişmiş olmasına neden olabilir.

Aynı zamanda tavuğu fırında pişirirken de yüksek ısıda pişirmemeye özen gösterin.

TAVUĞU YIKAMAYIN

Tavuğu kullanmadan önce yıkamak pratik bir hijyen uygulaması gibi görünüyor. Ancak yapılan araştırmalara göre çiğ tavuğu kesinlikle yıkamamak gerekiyor.

Çiğ kümes hayvanlarının pişirmeden önce yıkanması önerilmez çünkü çiğ et ve kümes hayvanı sularındaki bakteriler diğer yiyeceklere, mutfak eşyalarına ve yüzeylere yayılabilir.

Buna çapraz kontaminasyon denir. Kümes hayvanları yıkandıktan sonra yüzeyler etkili bir şekilde temizlenmediğinde ve bakteriler hızla yayılabilir. Bu da zehirlenmelere yol açabilir.

Tavuğu durulamak veya suda bekletmek bakterileri yok etmez. Taze tavukta bulunabilecek bakterileri yalnızca pişirmek yok eder.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin