Tatlıses ismi Saran Grup’a satıldı mı?

İbrahim Tatlıses'e Sadettin Saran cephesinden nota geldiği haberlerine açıklama!

Google Haberlere Abone ol
Tatlıses ismi Saran Grup’a satıldı mı?

Tatlıses FM'i yeniden kurmaya hazırlanan ibrahim Tatlıses'i, Saadettin Saran cephesinin 'o ismi kullanamaz' şeklinde uyardığı haberlerine bugün Tatlıses Group'tan açıklama yapıldı. Tatlıses Group, yaptığı açıklamada;



"Bugün bazı gazete ve internet sitelerinde “Tatlıses İsmi Bizde”  başlığı ile bir haber yayınlanmıştır. Haberin içeriğinde “Tatlıses Radyo”nun 2005 yılında isim hakkıyla birlikte Saran Gruba 10 milyon dolara satıldığı, artık “Tatlıses” isminin bu gruba ait olduğu ve bu isimle bir radyo açamayacağımız belirtilmiştir. Saran Grup yetkililerine dayandırılarak yayınlanan haber şu ana kadar yalanlanmamıştır. Bu nedenle gerçeği yansıtmayan ve kamuoyunu yanıltacak olan haberin düzeltilmesi zorunlu olmuştur.



Tatlıses Group bünyesinde yer alan şirketlerimizden “Tatlıses Radyo ve Televizyon Medya Hizmetleri A.Ş.” 2005 yılında,  10 milyona değil  6 milyon 970 bin USD’na Saran Gruba hisse devri yoluyla satılmıştır. Ancak “Tatlıses” isim ve logosu bu satışa dahil değildir. Sadece satışı yapılan medya kuruluşunun Saran Grubunda kalması koşuluyla “Tatlıses” ismiyle radyo yayıncılığı yapmasına izin verilmiştir. Tatlıses isminin marka hakkı hiçbir zaman devredilmemiş, kiralanmamıştır. ”Tatlıses” isminin her türlü fikri mülkiyet hakkının tek sahibi Tatlıses Group’tur. Bu nedenle hakkın esas sahibinin, sahip olduğu hakkını kullanırken kimseden izin almayacağı ortadadır.  Ayrıca Saran Grup kendisine şartlı olarak verilmiş bulunan izni, kendi tercihi sonucu kullanmaktan vazgeçmiş olup, RTÜK kayıtlarına da geçen değişiklikle başka bir isim üzerinden yayın hayatına devam etmektedir. Group şirketimiz internet üzerinden “Tatlıses Radyo” olarak yayınlarına başlamıştır. En kısa zamanda aynı isimle radyo frekansı üzerinden de sevenleri ile buluşacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur. Saygılarımızla..." diye belirtti.



SARAN VE TATLISES ARASINDA RADYO ANLAŞMAZLIĞI






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin