Tatil sezonu başladı, fiyatlar cep yakıyor. Otel veya kiralık ev bulamayanlar çadır ve kamplara akın etti! Çadır ve kamp fiyatları yükseldi

Yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle otel, pansiyon ve kiralık evlerin ücretleri astronomik rakamlara ulaşınca vatandaşlar çadır ve kamp alanlarına akın etti. Geçtiğimiz yıl 60 liraya satılan kamp çadırı fiyatları 350 liradan başlıyor. Peki kamp alanı fiyatları ne oldu?

Google Haberlere Abone ol
Tatil sezonu başladı, fiyatlar cep yakıyor. Otel veya kiralık ev bulamayanlar çadır ve kamplara akın etti! Çadır ve kamp fiyatları yükseldi

Tatil sezonu başladı ama vatandaş tatile çıkamıyor. Otel, pansiyon ve kiralık evlerin fiyatları astronomik şekilde arttı. Çadırlara talep artınca çadır fiyatları da yükselmeye başladı. Geçtiğimiz yıl 60 liradan başlayan çadırlar 350 lirayı aştı. Peki çadır kamplarında durum ne? Kamp fiyatları ne kadar arttı?

ÇADIR TALEBİ GİDEREK ARTIYOR

Kamp malzemeleri mağazası işleten Ercan Calbaz, çadır fiyatlarının ilgilen dolayı her yıl arttığını ifade ederek, "Ekonomik şartlardan dolayı her yıl çadır talebi artıyor. Fiyat uygunluğu, doğa ile iç içe olmak, bunlar göz önünde bulundurulduğunda bir talep artışı var. Geçen yıl 60 liraya sattığımız kamp çadırının fiyatı, bu yıl 350 liradan başlıyor" dedi. 

SANDALYE 900 LİRAYI BULUYOR

Kamp malzemeleri satışı yapan Recep Tayyip Doğan ise, otel fiyatlarının artması nedeniyle insanların çadır kamplarına yöneldiğini belirterek, "İnsanlar bu durumda en kolay yolu çadır kurmakta buldu. 300 liralık bir çadırla mevsimlik kamp yapılabilir. Ancak geçen yıl 3 kişilik bir kamp çadırı 300 liraydı, bu sene fiyatlar 450 liradan başlıyor. Kamp teferruatı biraz fazla, yalnızca tabak ve çanak almakla olmuyor. Tuzluk, bıçak, kamp ocakları da alınmalı. Güzel bir kamp çantası oluşturmak yaklaşık bin lira maliyetinde oluyor. Sandalyelerimizin fiyatları ise 200 ile 900 lira arasında değişiyor" şeklinde konuştu.

 "BİR HAFTALIK TATİL 20 BİN TL OLUNCA..." 

Otel fiyatlarından dolayı bu yıl kamp yapmayı tercih ettiğini belirten Özlem Demirel, "Eskiden otellere gittiğimiz zaman, makul ücretlerle gidip bir haftalık tatilimizi yapabiliyorduk. Artık inanılmaz ücretler var. Bir haftalık tatil 20 bin liraları buluyor. O yüzden kamp alanlarını daha çok tercih ediyoruz. Hem doğanın içerisindesiniz, hem tatil yapabiliyorsunuz. Güzel bir ortamda uygun bir fiyata tatilimizi yapıyoruz" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin