Tatbikatı gerçek sandılar, bütün sokak maskeli soyguncunun peşine düştü

Çorum'da gerçeği aratmayan bir soygun tatbikatı gerçekleştirildi. Ekipler, soyguncuyu yakalamak için tatbikat başlatmıştı ki, sokaktan geçenler gerçek sanıp maskeli soyguncunun peşine düştüler.

Google Haberlere Abone ol
Tatbikatı gerçek sandılar, bütün sokak maskeli soyguncunun peşine düştü

Çorum'da İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesine, bağlı ekiplerin katılımıyla ‘Güneş G’ adıyla soygun tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatı gerçek sananlar soyguncuları yakalamak için peşinden koştu.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 'Güneş G' isimli tatbikattaki uygulamada, Kuyumcular Çarşısı'ndan bir kuyumcu dükkanı 2 kişi tarafından soyuldu. Sözde soyguncular, kuyumcuyu, başından silahla yaraladıktan sonra altınları alarak otomobille kaçtı.

İhbar üzerine ekipler, olay yerine geldi. Bu sırada diğer bir ekibe, şüphelilerin otomobille kaçtığı ve içinde 3 kişinin bulunduğu bilgisi verildi.

Ekipler, kontrollü olarak kuyumcu dükkanına girerken, telsiz anonsuyla silahlı 3 kişinin kaçtıkları güzergahta önlem alınması istendi.

Telsizden, polislere araca müdahale ederken can güvenliklerini almaları yönünde de uyarılar yapıldı.

Tatbikatı gerçek sandılar, bütün sokak maskeli soyguncunun peşine düştü

Soyguncuların olduğu otomobil, Milönü Kavşağı’nda durduruldu. Sözde soyguncular, silahlı ve çelik yelekli polisler tarafından otomobilden indirilip, gözaltına alındı. Tatbikattaki tüm gelişmeleri çevredekiler merakla izledi.

Tatbikatı gerçek sananlar soyguncuları yakalamak için peşinden koştu.

Onlardan biri olan İlhami Kelemci, “Tatbikatı gerçek sandık. Polislerin maskeli bir kişiyi kovaladığını görünce biz de yardım etmek istedik. Ama neyse ki tatbikatmış" dedi.

Kaynak: DHA
Etiketler soygun çorum tatbikat
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin