Tataristan'da paşarütçüleri taşıyan uçak düştü! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Tataristan'da paraşütçüleri taşıyan uçak düştü... Kazada çok sayıda ölü ve yaralının olduğu açıkladı...

Google Haberlere Abone ol
Tataristan'da paşarütçüleri taşıyan uçak düştü!  Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde paraşütçüleri taşıyan bir L-410 uçağın düştüğü bildirildi. Kazada 19 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


Tataristan'da 20 paraşütçü ve 2 mürettebat üyesinin bulunduğu L-410 uçağı düştü. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı bölge idaresi de bu bilgileri doğruladı.

Tataristan'da paşarütçüleri taşıyan uçak düştü!  Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı bölge idaresinin doğruladığı bilgilere göre; uçaktan 7 kişi çıkarılarak hastaneye sevk edildi. Ön bilgilere göre 19 kişi hayatını kaybetti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Rusya Soruşturma Komitesi Ulaştırma Bölgeler Arası Soruşturma Departmanı’ndan Rus basınına aktarılan bilgiye göre, Tataristan’da meydana gelen L-410 uçak kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Yetkili, “Tataristan'da müfettişler kazanın hangi koşullarda meydana geldiğini araştırıyor. Rusya Soruşturma Komitesi Ulaştırma Bölgeler Arası Soruşturma Departmanından müfettişler ve kriminologlar olay yerine gitti. Kazanın tüm ayrıntıları ve nedenleri netleştiriliyor” diye konuştu.

YEREL BASIN: EKİPMAN ARIZASI

Sputnik'in yerel basından aktardığı haberlere göre; kazanın nedeni ekipman arızası oldu. İç hatlarda kullanılan L-410, çift motorlu bir uçak olup, 1960'ların sonlarında Çekoslovakya'da geliştirildi. 1973'te ise ticari amaçlı kullanımına başlandı.

Tataristan'da paşarütçüleri taşıyan uçak düştü!  Çok sayıda ölü ve yaralı var - Resim : 2

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin