TASS haber ajansı "Rusya KKTC'de konsolosluk açıyor" diye duyurdu: KKTC'den ilk açıklama geldi!

Moskova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile ilgili atacağı adımı tüm dünyaya duyurdu. TASS haber ajansı, Moskova yönetiminin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konsolosluk açma kararı aldığını dünyaya ilan etti.

Google Haberlere Abone ol
TASS haber ajansı "Rusya KKTC'de konsolosluk açıyor" diye duyurdu: KKTC'den ilk açıklama geldi!

Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti öncesi Rusya, Türkiye ile ilişkileri önemli ölçüde etkileyecek bir karar aldı. Moskova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile ilgili atacağı adımı tüm dünyaya duyurdu. Rus basınında yer alan habere göre KKTC'de Rusya konsolosluğu açılacak.

TASS haber ajansı, Güney Kıbrıs'taki Rusya Büyükelçiliği'nin kısa süre içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağını duyurdu.

TASS muhabiri, haberini büyükelçilikteki bir temsilciye dayandırdı.

Haber ajansı, büyükelçilikteki kaynağın, "Çok yakın gelecekte Lefkoşa'nın şehrinin kuzey tarafında konsolosluk hizmetleri sunmaya başlayacağız" dediğini bildiriyor.

Böylelikle Türkiye'den sonra KKTC'yi tanıyan ikinci ülke Rusya oldu.

"RUSLARA YÖNELİK GEREKLİLİKLER NEDENİYLE "

Rusya'nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi konuyla ilgili değerlendirmesinde "Kıbrıs'ı kuzeyinde (KKTC'de) konsolosluk hizmetleri sağlama kararının siyasi anlamı/iması yok ve oradaki Ruslara yönelik gereklilikler nedeniyle belirlendi" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'DEN SONRA İKİNCİ ÜLKE 
Rusya'nın konsolosluk açma kararı kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Atılan adımla birlikte Türkiye'den sonra KKTC'yi tanıyan ikinci ülke Rusya oldu. Elde edilen verilere göre Ada'nın kuzeyinde 50 binden fazla Rus vatandaşı yaşıyor.

"KONSOLOSLUK DEĞİL OFİS AÇMA GİRİŞİMİ"

Söz konusu iddialara yalanlama geldi. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu iddiaları yalanladı. "Bir ofis açma girişimleri vardır fakat konsolosluk açmak bambaşka bir şeydir, böyle bir şey yoktur" ifadelerini kullandı.

 Söz konusu iddianın ardından KKTC yönetiminden açıklama geldi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Konsolosluk açmak gibi bir talepleri olmadı. Ofis açma girişimleri vardı. İngiltere'nin de ofisi var. Rusya'nın da olması bizim için sakıncalı değildir. Burada bir çok Rus var, tabii ki bir ofis açıp bir takım işlerini sürdürmeleri normaldir. Açarlarsa iyi olur" dedi.  

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin