Tartışmalı konser gerçekleşti Eşçinsel koro Boğaziçi'ndeydi

Boston Eşcinsel Erkek Korosu'nun İstanbul konseri, Boğaziçi'nde sahne aldı. Koro üyeleri yarın 13. İstanbul Onur Yürüyüşü'ne de katılacak.

Google Haberlere Abone ol
Tartışmalı konser gerçekleşti Eşçinsel koro Boğaziçi'ndeydi

Boston Eşcinsel Erkek Korosu'nun İstanbul konseri, bugün Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşti.



3 bine yakın kişinin geldiği konserin öncesinde, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü’nden Madır Öktiş ve Beren Azizi sahneye çıkarak, LGBTİ’lerin eşit yurttaşlık hakkına değindi; “Hayatlarımızı şiddete ve ayrımcılığa uğrayarak sürdürmek zorunda değiliz. Konser de vereceğiz, şarkılar da söyleyeceğiz, torunlarımızı da seveceğiz. Okulda, işte, mecliste; her yerde olacağız” dedi. Koroya sahnede konser boyunca bir işaret dili çevirmeni eşlik etti.



Koro şefi Reuben Reynolds, yarın düzenlenecek 13. İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne koro olarak katılacaklarını açıkladı.



"OKULDA İŞTE MECLİSTE OLACAĞIZ"



Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü’nün İngilizce ve Türkçe okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



“Değerli konuklar 21. yüzyıldayız. Tarihin LGBTİ özgürlüğü açısından evrildiği bir dönemdeyiz. Bu çağı homofobik olarak deneyimlemek bir kayıptır. Bu çağı bu özgürleşmenin bir parçası olarak deneyimlemek ise Eros’tan yana olmaktır.



“Hayatlarımızı şiddete ve ayrımcılığa uğrayarak, rencide edilerek, kınanarak, aşağılanarak sürdürmek zorunda değiliz. Konser de vereceğiz, şarkılar da söyleyeceğiz, dans da edeceğiz, çocuklarımızı da büyüteceğiz, torunlarımızı da seveceğiz, öğrencilerimizi de yetiştireceğiz. Okulda, işte, mecliste; her yerde olacağız. “



AÇILIŞ PERFORMANSI İPTAL OLDU



Kulüp, konser öncesi koronun da izniyle Madır Öktiş’in bir performans sergilemesinin planlandığını ancak okul yönetiminin buna izin vermediğini açıkladı.



“Daha fazla hedef gösterilmeye maruz bırakılmamak sebebiyle, okulumuzu da düşünerek, değerli okul yöneticilerimizin de tavsiyesi ile üzülerek bu performansımızı gerçekleştiremiyoruz. Kimse daha fazla üzülsün istemiyoruz, özgürce performanslarımızı gerçekleştirdiğimiz bir dünya diliyoruz” dedi.



Konser Kate Perry'den “Firework” şarkısıyla sona erdi. Koro üyelerinin gökkuşağı renklerinde kurdelelerini sallayarak söylediği şarkı esnasında,ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter da sahneye çıkarak koroya katıldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin