Tartışma yaratan sözler yargıya taşındı!

Tahir Elçi'nin tartışma yaratan sözlerile ilgili iddianame hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol
Tartışma yaratan sözler yargıya taşındı!

Cnn Türk’te katıldığı Tarafsız Bölge programında “PKK terör örgütü değildir” dediği için hakkında soruşturma başlatılan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında “Terör örgütü propagandası” suçundan 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.



Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, PKK’nın niçin terör örgütü olarak tanımlanması gerektiğinin anlatıldığı öğrenildi.



Eylemlerinin şiddet içerdiği için PKK’nın terör örgütü olarak tanımlanması gerektiği ifade edilen iddianamede, “Hakların elde edilmesi için mutlaka hukuki ve meşru bir yol vardır. Dolayısı ile şiddete başvurmak hiçbir şekilde meşru değildir” görüşünün yer aldığı belirtildi. Şüpheli Tahir Elçi’nin hukukçu olduğu kaydedilen iddianamede, “Bir hukukçu olarak neyin suç olup olmadığını bilmesi gerekir. Bulunduğu toplumsal kurum itibariyle sarf edeceği sözlerin toplumdaki etkisini hesaplaması gerekiyor” denildiği öğrenildi.



İddianamede Tahir Elçi’nin, “Basın yoluyla terör örgütü propagandası” suçundan 1.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi.



Mahkemenin iddianameyi 15 gün içinde kabul veya red etmesi yönünde karar vermesi bekleniyor.



AVUKATLARI YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞINA İTİRAZ ETTİ



Öte yandan Tahir Elçi’nin avukatlarından Baran Doğan, müvekkili için Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından müvekkili için adli kontrol tedbirleri çerçevesinde uygulanan yurt dışına çıkış yasağına itiraz etti. Avukat Doğan, müvekkilinin Avrupa Konseyi’nin 3 Kasım tarihinde Brüksel’de yapılacak olan “Türkiye ve Batı Balkanlar’da ifade özgürlüğü ve medya” konulu konferansı için davet aldığı belirterek yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını istedi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin