Tarkan'dan Uludağ mesajı: Bu ülke hepimizin, bu hatadan dönülmeli

Ünlü sanatçı Tarkan, TBMM'de yasalaşan Uludağ Alan Başkanlığı kanun teklifi ile ilgili "Uludağ, milli park statüsüne geri dönmeli" çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Tarkan'dan Uludağ mesajı: Bu ülke hepimizin, bu hatadan dönülmeli

Uludağ Alan Başkanlığı kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Sanatçı Tarkan'dan ise karara tepki geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Tarkan, "Uludağ’ı milli park statüsünden çıkaran yasa iptal edilmeli, bu hatadan dönülmeli. Bu yasayı onaylayanlar unutmamalı ki bu ülke hepimizindir, halkın sesine kulak verip, doğal alanlarımızı koruma altına almalılar. Uludağ milli park statüsüne geri dönmeli" dedi.

 

NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurulu’nda, 'Uludağ Alanı Kanunu Hakkında Kanun Teklifi' i görüşülerek kabul edildi. Teklif, Uludağ Alan Başkanlığı’nın kurulmasını öngörüyor. Bu çerçevede; Uludağ'ın korunması, geliştirilmesi, tanıtılması ve farklı kurumlara ait planlama yetkilerinin Uludağ Alan Başkanlığında toplanması düzenleniyor.

Doğal ve turistik değerler açısından büyük öneme sahip Uludağ Alanı'nın, doğal sit alanları ve diğer korunan alanlar ile birlikte jeolojik ve biyolojik varlıklar, su ve benzeri kaynak değerlerinin korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, planlanması, yönetilmesi ve denetlenmesi ile alanda yürütülen faaliyetlere ilişkin konular düzenleniyor. Uludağ Alanı'na kontrollü girişi ve alanın güvenliğinin sağlanması esas olacak. Ulaşım, giriş kontrolü, alan güvenliğinin sağlanması, parklarına ve ziyaretçi merkezlerinde ödenecek ücretler ile Uludağ'dan faydalanma koşullarına yönelik usul ve esaslar, Uludağ Alan Başkanlığınca belirlenecek.

Uludağ Alanı'nda korunması gereken taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarına ilişkin yapılacak her tür plan, proje, uygulama, iş ve işlemler, Uludağ Alan Komisyonu kararları uyarınca yürütülecek.

'KARAR ULUDAĞ'I YOK EDECEK'

Ancak bu karar yaşam savunucuları tarafından eleştiriliyor. Tarkan'ın da açıklamasını paylaştığı Doğa Derneği, "Uludağ’ı yok edecek bu yasa iptal edilmeli ve Uludağ milli park olarak kalmalı. Barındırdığı ekosistemlerle yaşamaya devam etmeli. Bu tür kanunlara karşı doğanın var olma hakkı anayasal güvence altına alınmalı" açıklaması yaptı.

Etiketler tarkan uludağ
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin