Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan müjdeli haber geldi: 101,1 milyon liralık hibe desteğinin tüm detayları belli oldu. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar

Tarım ve Orman Bakanlığı müjdeli haberin tüm detaylarını birer birer açıkladı. Kırsalda yaşayan gençlere verilen 101,1 milyonluk hibe desteğinin tüm detaylarını birer birer açıkladı. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan müjdeli haber geldi: 101,1 milyon liralık hibe desteğinin tüm detayları belli oldu. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar

Tarım ve Orman Bakanlığı yıl içerisinde üniversitelerin tarım, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarından mezun olan gençlerin kırsal bölgelerde yaşamasını teşviklemek amacıyla  Uzman Eller Projesini geliştirmişti.

Geliştirilen Uzman Eller Projesi kapsamında bu yıl 1023 projeye, 101 milyon 143 bin lira hibe ödemesi, 26 milyon 364 bin lira öz sermaye katkısı sağlanmıştı.

Konuya ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı şu verileri sundu "Pilot uygulaması 2020'de 4 ile yapılan, 2022-2024 yıllarını kapsayacak 3 yıl boyunca 81 ile yaygınlaştırılan projeyle nüfusu 20 binin altındaki kırsal yerleşim yerlerinde tarım, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim almış gençlerin girişimciliğinin desteklenmesi hedefleniyor."

Tarımsal alanlardaki üretimi desteklemek ve üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olan kişilerin kırsal alanda yaşamalarını desteklemek amacıyla geliştirilen projeye ilişkin tüm detaylar da belli olmaya başladı. 

Pilot illerde 98 proje desteklendi

Pilot illere dair detaylı bir veri paylaşan Tarım ve Orman Bakanlığı "Proje, 2020 yılında pilot olarak İzmir, Düzce, Mardin ve Amasya illerinde başladı. Bu illerde hibe sözleşmesini imzalayan ve proje işlemlerini tamamlayan 98 proje sahibine 9,7 milyon lira hibe desteği ödemesi yapıldı ve 11,9 milyon liralık yatırımın faaliyete geçmesi sağlandı.

Uzman Eller Projesi çerçevesinde 2021-2022 dönemini kapsayan ilk yıl projeleri için 1023 kişiye 100 biner liraya kadar hibe verildi. Bu kapsamda 101 milyon 143 bin 124 lira hibe ödemesi, 26 milyon 364 bin 352 lira öz sermaye katkısı yapıldı. Toplam yatırım tutarı ise 127 milyon 507 bin 477 lira seviyesinde oldu." şeklinde ifadelerde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Uzman Eller Projesi kapsamında önemli gelişmeler sürdürdüklerini açıklarken "Katıldığımız uluslararası toplantılarda, Uzman Eller Projemizle ilgili tecrübelerimizi aktardığımızda büyük ilgi görüyor.

Bu projeyle üretimde verimliliği ve kaliteyi artırabilmek amacıyla köyde yaşamayı taahhüt eden üniversite mezunlarına tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında destek sunuyoruz.

Aynı zamanda, 'Genç Çiftçilerin Desteklenmesi' ve 'Uzman Eller' gibi birçok projeyle küçük aile işletmelerini destekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: https://www.tarimorman.gov.tr/

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin