Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden istifa etti. Tarım Bakanlığı'nda 9 üst düzey bürokrata FETÖ operasyonu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin dün gece yayımlanan Resmi Gazete'de istifasının kabul edildiği, yerine Vahit Kirişçi'nin atandığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yer aldı. Ankara Başsavcılığı’nın, FETÖ’nün kamu yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında bir öneceki gün sabah saatlerinde Tarım Bakanlığında 7’si aktif görevde, 9 bürokrat hakkında gözaltı kararı verdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden istifa etti. Tarım Bakanlığı'nda 9 üst düzey bürokrata FETÖ operasyonu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin istifasının ardından Ankara Başsavcılığı’nın bakanlığa yönelik bir soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Başsavcılık, FETÖ’nün kamu yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Tarım Bakanlığında 7’si aktif görevde, 9 bürokrat hakkında gözaltı kararı verdiği öğrenildi.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, gözaltına alınanlar arasında başmüfettişler ve iç denetçiler ile 1 uzman ve 1 müdür yardımcısı olduğu öğrenildi.

Tarım Bakanlığı, MİT Başkanlığı'nın yaptığı tespitler sonrası geçen aralık ayında üst düzey bir bürokratı görevden almış, Ankara Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Başsavcılık dün operasyon düğmesine basarak 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyeti, 7’si aktif görevde, 1’i açığa alınmış, 1’i ise ihraç edilmiş 9 kişi ile özel sektörde çalışan bir kişiyi gözaltına aldı.

Operasyonda gözaltına alınan 5 kişinin Tarım Bakanlığında baş müfettiş ve müfettiş olarak görev yaptığı, 2 kişinin iç denetçi, bir kişinin uzman, bir kişinin de müdür yardımcısı görevinde bulunduğu öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önceki gece Resmi Gazete’de yayımlanan sürpriz bir kararla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından istifası kabul edilmiş, Pakdemirli’nin yerine Vahit Kirişçi atanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin