Tarım ve hayvancılığa destek çığ gibi artacak. Bakan beklenen müjdeyi verdi: İşte milyonlarca çiftçinin yüzünü güldürecek o açıklamalar

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, müjdeli haberi verdi. Tarım ve hayvancılığa desteği çığ gibi büyüteceklerine dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Kirişci'nin tarımı ve üretimi yakından ilgilendiren o açıklamaları...

Google Haberlere Abone ol
Tarım ve hayvancılığa destek çığ gibi artacak. Bakan beklenen müjdeyi verdi:  İşte milyonlarca çiftçinin yüzünü güldürecek o açıklamalar

Hakkari'de Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı"na katılım gösteren Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, tarıma ve üretime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında ilk olarak Hakkari'nin Irak ve İran'la komşu olması dolayısıyla korunulması gereken bir şehir olduğunu dile getirerek şu sözleri söyledi.

"İşte 68-78 kuşağı, Alevi, Sünni, Kürt, Türk denildi. Sonra laik, anti laik. Ne malzeme buldularsa kullandılar. En sonunda başımıza bir FETÖ belası sardılar. Türkiye açısından 15 Temmuz 2016'yı milat olarak gören bir kardeşinizim. Türkiye kendine geldi. Kendiyle ilgili baştan ayağa bir değerlendirmede bulundu. Yeni bir yürüyüş ortaya koydu.

Gelecek yıl da Allah izin verirse Cumhuriyetimizin yüz yılı geride kalmış olacak. Yeni bir yüzyıla başlayacağız. Dününü bilmeyen, bugünü anlayamadığı gibi gelecekle ilgili de bir çalışmayı ortaya koyamaz. Mutlak surette dünden alacağımız dersi bugünden değerlendirip yarına şekil vermemiz gerekiyor. Türkiye Yüzyılı perspektifinde de çalışmalarımız bunun üzerine oturuyor."

Hakkari sonrasında Artvin ilçesine girerek konuşmalarına devam edeceğini dile getiren Kirişci, şu şekilde sözlerine devam etti.

"Yusufeli Barajı, millet olarak medarıiftiharımız"

"Yusufeli Barajı, millet olarak medarıiftiharımız olabilecek projelerden biri. 275 metre gövde yüksekliği var. Yüksekliği bakımından dünyanın beşinci, Türkiye'nin en büyük barajı. Türkiye'de 2002 yılına kadar yapılan en uzun tünel sadece 50 kilometre ama sadece Yusufeli'nde barajın inşası sırasında yapılan tünel uzunluğu 56 kilometre. Bir mühendislik harikası.

Kendi mühendislerimizin, teknisyenlerimizin, işçilerimizin alın ve akıl teri var. Herkesin orayı mutlaka bir şekilde görmesini arzu ederiz. Ülkemize yılda yaklaşık 5 milyar liralık katkı sağlayacak bir proje. 2.2 milyar metreküp su tutacak. Antalya'nın enerji ihtiyacının neredeyse tamamı karşılanmış olacak. Bu projeler neden önceden yapılmadı da yirmi yıllık AK Parti hükümeti döneminde yapılıyor." diye konuştu.

Global olabilmek amacıyla tarımı destekleyeceklerini dile getiren Kirişci, önemli destekleme projelerinin olduğundan şu şekilde bahsetti.

"Tarımı desteklemeye devam edeceğiz"

 "Bir koridor açıldı. Niye bu koridora enerji koridoru, su koridoru denilmedi de tahıl koridoru denildi çünkü tahıl, hububat, yağlı tohumlar, şeker bunlar bizim temel tüketim maddelerimiz. Açlık, kıtlık denildiğinde aklımıza ekmek gelir.

Ekmeğin yapıldığı şey undur. Unun da ham maddesi buğdaydır. Bunları bizim görüyor olmamız lazım. Global oyuncu olabilmenin şartlarından biri eğer tarım ise bunu desteklemeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Hayvan sigortalarının yapılması gerektiğine değinen Kirişci, sözlerine şu şekilde devam etti "Hakkari'de tarım sigortasını konuşmanın ne anlamı var denilebilir. Burada otomobili olan, aracını trafiğe çıkarmak için nasıl zorunlu trafik sigortasını yaptırıyorsa, hayvancılık faaliyetleri için de mutlak suretle sigorta yaptırmasını tavsiye ediyoruz. Şu an halihazırda Türkiye ortalaması 21.4. Burada neredeyse TARSİM yok gibi. Bu konulara da dikkat edilmesi gerekiyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin