Tarık Akan'a veda günü...

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Tarık Akan bugün düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek.

Google Haberlere Abone ol
Tarık Akan'a veda günü...

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Tarık Akan bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. 66 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu için Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda anma töreni yapılıyor.



Ailesin'den açıklama



Tarık Akan'ın aile yakınları, Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda yapılan anma törenine Tarık Akan'ın naaşının getirilmeyeceğini ve Teşvikiye Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Bakırköy'deki Zuhuratbaba Mezarlığı'na defnedileceğini belirtti.



Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda izdiham



 Tarık Akan'ı son yolculuğuna uğurlamak için sevenleri Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'na akın etti. Binlerce kişinin katıldığı törende Akan'ın dostları anılarını paylaştı. 



 Kemal Kılıçdaroğlu da törene katıldı



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törene katılanlar arasında. Usta oyuncuya son görevini yerine getirmek için törene katılan Kılıçdaroğlu, Akan'ın aile yakınlarına baş sağlığı diledi.



Arkadaşlarından Tarık Akan'a veda



Arkadaşına son görevini yapmak için törende bulunan Leman Sam şu açıklamayı yaptı; Önce ailesine sabır diliyorum. Çok zor bir süre.Ben çok normal karşılıyorum bu kalabalığı, çok seveni vardı. Her şey ortada söylenecek çok söz var ama her şey ortada görüyorsunuz kalabalığı. Ben uzun zamandır bu denli boşluk hissetmedim. Ölüme ben soğuk kanlı bakan insanım bu boşluğu ilk defa hissediyorum.



RUTKAY AZİZ



Tarık sadece usta oyuncu, yakışıklı bir oyuncu değil, 25 yıldır demokratik, barıştan, demokrasiden yana katkı sağlamış bir insandır. Onu çok özleyeceğiz, Tarık’tan sonra fakirleştik. Işıklar içinde yatsın



Gani Müjde 



Salona giremeyeceğim ama çok mutluyum. Çünkü Tarık Akan’ın yaşamı boyunca sahip çıktığı insanlar şimdi ona sahip çıkıyor. Bu anlamda çok mutlu oldum. Salona giremesem de olur… Çünkü bazen ölümler turnusol kağıdı gibidir. Yaşarken anlayamazsınız o değeri… Barış Manço’da da böyle olmuştu. İnsanlar içlerinde tuttukları duyguları böyle anlarda dışarı çıkarıyor. Herkes duygularını Tarık Akan üzerinden ifade ediyor. E o da böyle uğurlanmalıydı zaten… Çok özel bir adamdı. Yaşıtları o parlak çocuklukla elde ettikleri şöhrete devam ederken o makas değiştirdi. Tüm yol arkadaşlarıyla sinemada unutulmaz izler bıraktı. Şöyle bir anım var. Sinema okulunda öğrenciydim. Cannes’da ödül almış Yol’u izleyeceğiz ama yasaklıydı. Hocamız bizi bir arkadaşının evinde topladı ve Yol’da Tarık Akan’ı izledik. Ne büyük bir aktör olduğunu bir kere daha anlamıştım. Hababam sınıfındaki parlak çocuk oyunculuğunu da çok beğenirdim. Hababam Sınıfı serisinin popüler olmasında büyük etkisi vardır. O zamanlar Şener Şen bilinmiyordu. Kemal Sunal ve Tarık Akan çok taşıdı Hababam Sınıfı’nı… Türk sineması belgeseli hazırlansa neredeyse her köşesinde Tarık Akan vardır. Allah bütün sanatçılara böyle bir veda nasip etsin.  



ZÜLFÜ LİVANELİ, YAKIN ARKADAŞI TARIK AKAN’I ANLATTI



Yakın arkadaşı Tarık Akan’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren sanatçı Zülfü Livaneli, "40 yıllık arkadaşım, dostum, hem çalışma arkadaşım. Birlikte onun başrol oynadığı filmlerin müziklerini yapmıştım. Birçok filmde beraber çalışmıştık. Onun dışında birçok eylemde birlikte bulunduk. Tarık bir can arkadaştı. Okulunun adı Taş Mektep’ti ama o yufka yürekli bir insandı. Starlığı elinin tersiyle itip, her şeyi yapabilecekken, Türkiye’nin en zengin insanı, en tanınmış, en yakışıklı insanı olabilme imkanı varken bunları elinin tersiyle itti. Hakiki sanat yoluna girdi. Bunu herkes yapamaz. Bazıları toprağa gömülür, bazıları halkın kalbine" dedi. (DHA)



EDİP AKBAYRAM: TARIK AKAN CESURDU, BİR GÜNDE ÖLDÜ



Sanatçı Edip Akbayram, Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde Habertürk TV'ye şunları söyledi:



"Yaşamı terk ederken dik durmak çok önemlidir. Bunu başaranlardan birisidir. Onuruyla, sanatçı kişiliğiyle. Bu ülkenin sanatçısı olmuştur. Tarık Akan cesurdu bir günde öldü, korkaklar her gün ölüyor. Dostumdu, dostuyum. Onurluyum, bu onuru yıllarca taşıyacağım. Sanatçı durması gerektiği yeri bilmelidir. Benim yerimde o, onun yerinde ben durmuşumdur.



Tarık'ın yapacağı daha çok şeyler vardı, erken ölüm. Tarık bıraktığı eserleriyle yaşayacaktır, sanatçılar ölmez."



Canlı yayın için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin