Tarihi kareler gün yüzüne çıktı

Genelkurmay ATESE Daire Başkanlığı'nca, Çanakkale Savaşı'nın az bilinen fotoğrafları ile tarihi görüntülerin bulunduğu 'Çanakkale Geçilmez' kısa belgeseli Anadolu Ajansı ile paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tarihi kareler gün yüzüne çıktı

Genelkurmay Başkanlığı'nca paylaşılan fotoğraflar ve hazırlanan 'Çanakkale Geçilmez' belgeseli, 'bir ulusun yeniden doğuş destanı' olan Çanakkale Zaferi'nin hangi şartlarda kazanıldığını gözler önüne seriyor. 



Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt (ATESE) Daire Başkanlığı'nca, Çanakkale Savaşı'nın az bilinen fotoğrafları ile tarihi görüntülerin bulunduğu TSK Foto Film Merkezi Komutanlığınca hazırlanan 'Çanakkale Geçilmez' adlı kısa belgesel Anadolu Ajansı ile paylaşıldı.



'Bir ulusun yeniden doğuş destanı' olarak nitelendirilen Çanakkale Savaşı'na ilişkin tarihi fotoğraf karelerinde askerlerin siperlerdeki görüntülerinden birliklerde yapılan teftişlere kadar birçok unsur yer aldı.



Fotoğraflarda düşman siperlerinden toplanıp depo edilen cephanelerin dağıtımı ile Çanakkale'de Büve zırhlısını batıran top ve kahraman topçular da bulundu. Çanakkale'de düşman uçaklarına ateş eden topların yanı sıra siperdeki Anzak ve İngiliz birlikleri de fotoğrafları da yer aldı.



Çanakkale'de yaralıların at arabalarıyla hastanelere taşınması ile sağlık ekiplerince yaralılara yapılan müdahale de ilgi çekici kareler arasında bulundu.



'Çanakkale Geçilmez' yapımı



TSK Foto Film Merkezi Komutanlığınca hazırlanan 'Çanakkale Geçilmez' adlı kısa belgesel ise cepheye giden askerlerin görüntüleriyle başlıyor.



Çeşitli yerlerde toplanan kahraman askerler cepheye sevk edilmek için beklerken, hayvanlarla yapılan mühimmat sevkıyatı da görüntüler arasında yer alıyor. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de görüntülerinin yer aldığı belgeselde, cephedeki askerler dikkat çekti.



Cephedekilere destek olmaya çalışan kadınlarının çabalarının da gözler önüne serildiği belgeselde, Mehmetçik için büyük kazanlarda pişirilen yemekler ve yemek dağıtımı da yer alıyor.



Cepheden ve yaralı askerlerin tedavi edildiği alanlardan görüntülerin de bulunduğu belgesel askerlerin fotoğraflarıyla sona eriyor. (AA)



Tarihi kareler gün yüzüne çıktı



Tarihi kareler gün yüzüne çıktı - Resim : 2



Tarihi kareler gün yüzüne çıktı - Resim : 3



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin