Tarantino, filmlerindeki kadın karakterlere dair eleştirilere tepki gösterdi

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, 72. Cannes Film Festivali’nde prömiyer yapan olan yeni filmi ‘Once Upon a Time in Hollywood’ için düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Tarantino, filmlerindeki kadın karakterlere dair eleştirilere tepki gösterdi

Oyuncu Margot Robbie’nin filmde neden çok az göründüğünün sorulması üzerine agresif bir çıkış yapan yönetmen, “Varsayımlarınızı reddediyorum” karşılığını verdi.



‘Once Upon a Time in Hollywood’  (Bir Zamanlar Hollywood'da),  60'lı yılların Los Angeles'ında geçiyor. Avustralyalı aktris Margot Robbie ise Amerikalı tarikat lideri Charles Manson’ın müritleri tarafından 1969'da öldürülen oyuncu Sharon Tate'i canlandırıyor. Tate, aynı zamanda tecavüz ve cinsel taciz suçlamalarıyla da gündeme gelen yönetmen Roman Polansk’nin eşiydi.



ABD'li oyuncular Brad Pitt, Leonardo DiCaprio ve Al Pacino da filmin kadrosunda yer alıyor.



TEK KELİMEYLE YANITLADI



Sharon Tate gibi gerçek karakterleri yansıtma konusunda herhangi bir çekincesi olup olmadığı sorulan Tarantino, “Hayır” şeklindeki tek kelimelik bir yanıt verdi.



Filmde yer alan kadınlara yönelik şiddet sahneleriyle ilgili konuşmayı da reddeden Tarantino, bunun seyirciler açısından filmi mahvetmek anlamına geleceğini savundu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin