Taraf'ın MGK haberine yeni boyut: 'Tartışılacak tek şey belgelerin neden şimdi yayınlandığı'

Bilgi Üniversite'sinden Doç. Dr Esra Arsan Taraf gazetesine soruşturma açılmasına neden olan belgeleri yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
Taraf'ın MGK haberine yeni boyut: 'Tartışılacak tek şey belgelerin neden şimdi yayınlandığı'

Başbakanlık, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 'Taraf' gazetesinin Mehmet Baransu imzasıyla çıkan 2004 yılı MGK toplantısı hakkındaki haberden sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ayrı ayrı suç duyurusunda bulunmuştu.



Bu soruşturmayı değerlendiren  İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden iletişimci Doç. Dr. Esra Arsan, bu belgeleri yayınlamanın gazetecilik faaliyeti olduğunu ancak daha önceden yayınlanması gerektiğini ifade etti.



Arsan şunları söyledi:



'Eğer söz konusu kamu yararıysa, dünyanın her yerinde gazeteciler ellerine böylesi belgeler geçtiğinde yayınlarlar. Biz buna sızdırma haber faaliyeti diyoruz. Bu tür muhalif haberleri yüzünden Amerika Birleşik Devletleri’nde ve İngiltere’de de pek çok gazeteci baskı altında. Ama gazeteci doğası gereği muhalif olmak durumunda hükümetle ittifak halinde habercilik yapanlara gazeteci değil, parti propagandisti denir. Nitekim, Baransu’nun da MİT krizine kadarki performansı bu şekildeydi. Bugün bu tutumunun değişmiş olması, ülkemizde sızdırma haberle gazetecilik yapan kimi kalemlerin güç taşışmalarında araç olarak kullanıldığı düşüncesini doğuruyor.



Baransu’nun  MGK tutanaklarını yayınlaması elbette gazeteciliktir. Bu konuda tartışılabilecek tek şey, bu bilgilerin neden şu anda yayınlandığı, neden hükümetle cemaat arasındaki güç krizi ortaya çıkana kadar kamuyla paylaşılmadığı, saklandığı olabilir"



Haberin devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin