Taraf'ın haberine yalanlama!

Taraf Gazetesi'nde bugün yayınlanan ‘Mezhepçi Politika İnsanlığa Tosladı’ isimli haberi yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol
Taraf'ın haberine yalanlama!

Taraf Gazetesi'nde Ayfer Çalıkıran imzalı ‘Mezhepçi Politika İnsanlığa Tosladı’ isimli habere ilişkin Fatih Belediyesi'nden yazılı bir açıklama yapılarak haber yalanlandı.



01 Eylül 2013 tarihli ‘Mezhepçi Politika İnsanlığa Tosladı’ isimli habere ilişkin basın açıklaması şöyle:



"1- Haberde söylendiği gibi Fatih Belediyesi’nin Kumkapı’daki mültecilerden parkın boşaltılmasıyla ilgili herhangi bir talebi olmamıştır.



2- Yine haberde, Fatih Belediyesi’nden Nedim Bucak isimli bir görevlinin Suriyeli Mültecilerden parkın boşaltılmasını istediği iddia edilmektedir. Tamamen yanlıştır. Zaten Fatih Belediyesi’nde Nedim Bucak isimli bir çalışan da yoktur.



3- Haberde bir hafta önce Belediye Başkan Yardımcısının tek tek isimleri topladığı iddiası da gerçek dışıdır. Belediyemiz tarafından asla böyle bir görevlendirme yapılmamıştır.



4- Fatih Belediye Başkanı ile görüşmek için bir heyet oluşturulma talebi de gerçek dışıdır.



Fatih’te yaklaşık 25 bin Suriyeli Mülteci bulunmaktadır. Bu sayının içinde kimin alevi, kimin sünni olduğunu bilmemiz mümkün değildir. Dolayısıyla haberde iddia edildiği gibi mezhep farklılığı yüzünden bir ayrım yapılması imkansızdır. Hizmet anlayışımızda böyle bir ayrım söz konusu olamaz.



Kaldı ki geride bıraktığımız Ramazan Ayı’nda her gün kurduğumuz iftar sofralarında Suriyeli Mülteciler de yoğun olarak yerini almıştır.



Parkın boşaltılmasıyla ile ilgili talep muhtemelen ‘Yenikapı-Harem arası Avrasya Lastik Tekerlekli Tüp Geçit’ çalışmasıyla ilgilidir. Habere konu olan alan, bu tüp geçidin batma yeridir. Alan, şantiye sahası olacağı için kapatılmaktadır. Bu çalışma kapsamında, mültecilerin kaldığı yerin hemen bitişiğinde olan Fatih Belediyesi Halı Sahası ve halı sahaya ait sosyal tesis de talep üzerine boşaltılmıştır.



Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Sn.Doğan Demir, 31 Ağustos Cumartesi günü saat:18.05’te belediyemizi arayarak, not bırakmıştır. Bu arada Suriyeli Mültecilerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Florya Çiroz Yazlık Kampı’nda misafir edilmesi çalışması yapılmıştır. Ardından Belediye Başkanımız, bu çalışmayı paylaşmak için sonu 53 ile biten cep telefonundan, Sn. Doğan Demir’i 7 kere aramış, ancak kendisine ulaşamamıştır. Çiroz Kampı söz konusu mülteciler için şu an bekletilmektedir.



Dolayısıyla haberde yer alan iddialar gerçek dışıdır. Tekrar vurgulamak isteriz ki, hizmet anlayışımızda mezhep ayrımı gözetmek gibi bir durum olması kesinlikle mümkün değildir."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin