Taraf'ın eski yazarından Taraf'a sert eleştiri!

Türkiye gazetesi yazarı Alper Görmüş, Taraf gazetesinin '2004 MGK Kararları' haberlerini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Taraf'ın eski yazarından Taraf'a sert eleştiri!

Alper Görmüş, 'Taraf’ın haberciliği ve Baransu’ya ‘casusluk’ suçlaması' başlıklı yazısında, Taraf gazetesine Mehmet Baransu imzalı '2004 MGK Kararları' haberinin ardından yayınlanan 'Uygulandı..İşte Belgeleri' haber dizisine yönelik eleştirilerini yazdı ve "Basiretinizi bağlayan şey ne?" diye sordu.



Görmüş, CHP eski Milletvekili Yücel Artantaş'ın soru önergesine verilen Cemaat ile AK Parti ittifakının bozulduğu cevabına yer veren Taraf gazetesine, "Peki, bu muazzam “müjde”yi alan CHP milletvekili nasıl olmuş da müjdeyi kamuoyuyla paylaşmamış?" sorusunu yönelterek şu ifadelere yer verdi:



"Düşünün, adamcağız hatırlamıyor bile verdiği önergeyi ve aldığı cevabı; o kadarcık bile iz bırakmayan bir hikâyeyi şimdi bize “2004 MGK kararlarının uygulaması... AK Parti’nin ‘Gülen’i bitirme’ kararlılığının ispatı” olarak sunuyorsunuz. Olacak şey mi bu? Gerçekten, n’oldu size? Basiretinizi bağlayan şey ne? Sorumu yanlış anlamayın, “siyaset”ten değil “gazetecilik”ten söz ediyorum..."



Alper Görmüş'ün yazısı şöyle:



Taraf gazetesi, 28 Kasım’da yayımladığı 25 Ağustos 2004 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) belgesinin ardından, uzun bir süre boyunca da bu belgenin nasıl “okunması” gerektiğine dair ek belgeler yayımladı...



Birinci gün yayımlanan belgenin önemli bir haber olduğunu yazmıştım... Fakat Taraf’ın “2004’teki MGK kararlarının uygulandığı”nı ispat kabilinden sonraki günlerde gelen devam haberleri için aynı şeyi söyleyemeyiz; o haberler anakronik ve manipülatifti.



Hatta bir aşamada, biraz sonra ele alacağım öyle bir şey yapıldı ki, görünce, gazetenin editoryal sağduyusunun toptan berhava olduğunu düşünmeden edemedim.



Ya da “sağduyu”da bir sorun yoktu, Taraf ne yaptığını gayet iyi biliyordu ve beni şaşırtan o haber gayet “bilinçli” bir editoryal tercihi yansıtıyordu... O zaman da şu soru kaçınılmaz oluyordu: “Taraf, bunu neden göze alıyor?”



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin