Taraf'ın eski yazarına Yeni Şafak'tan teklif

Alper Görmüş, Yeni Şafak'ın kendisine yazarlık teklif ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Taraf'ın eski yazarına Yeni Şafak'tan teklif

Geçtiğimiz aylarda Taraf Gazetesi'nden istifa eden Alper Görmüş bugün T24'de yazdığı köşe yazısında, Yeni Şafak Gazetesi'nin Memet Ali Alobora ve Gezi Parkı ile ilgili yaptığı haberleri eleştirirken, Taraf'tan istifa ettiği ilk günlerde Yeni Şafak'tan teklif aldığını açıkladı.



Alper Görmüş, Yeni Şafak'tan aldığı ve teklifi ve neden kabul etmediğini şu sözlerle anlattı.



...



"Fakat Yeni Şafak'tan birkaç örnek vermeden geçemeyeceğim...



Neden mi Yeni Şafak? İki nedenle:



Birincisi: Yeni Şafak'ın hali, beni öbürlerinden daha fazla ilgilendirdi ve üzdü...



On yıl kadar önce Kürşat Bumin'le birlikte bu gazetede Kronik Medya başlıklı bir medya eleştirisi sayfası hazırlıyorduk... Yeni Şafak o zamanlar çok farklı bir gazeteydi; o kadar ki, gazetenin manşetlerini Kronik Medya'da en sert bir dille eleştirdiğimizde dahi en küçük bir sitem almıyorduk. 



İşte o Yeni Şafak, 16 yıllık yazarları Kürşat Bumin'i İnsan Kaynakları üzerinden bir bildirimle gazeteden uzaklaştırdı.



İkincisi: Taraf gazetesinden ayrıldıktan sonra Yeni Şafak bana yazarlık teklifinde bulundu... Gezi öncesindeydi... Konuştuk ve -benim kişisel nedenlerle koyduğum bir rezervle- bir ay kadar sonra yazmaya başlamam üzerinde anlaştık.



Sonra Gezi oldu ve Başbakan'ın “komplo” izahı Yeni Şafak'ın editoryal çizgisi haline geldi.



Kürşat Bumin'in “kovulmasından” on gün kadar önce, “verdiği sözün gereğini yerine getirmeyen adam” damgasını yemek pahasına, bu çizgiyi gerekçe göstererek anlaşmayı tek taraflı olarak bozdum. Nitekim bu damgayı da yedim, “ayıp ettiğim” söylendi.



İşte bu iki nedenle; yani hemYeni Şafak'ın on yılda nereden nereye geldiğini hem de orada yazmaktan neden vaz geçtiğimi gösterebilmek için, Yeni Şafak'ın Gezi performansını, hiç değilse, benim bir ve iki numara olarak belirlediğim iki haber üzerinden örneklemenin doğru olacağını düşündüm"



Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin