Taraf yazarının oyu hangi partiye?

Murat Belge, 'CHP'yi destekleyin' dediği iddialarına açıklık getirdi. Belge oyunu kime verecek?

Google Haberlere Abone ol
Taraf yazarının oyu hangi partiye?

Taraf yazarı Murat Belge, 7 Haziran seçimlerinde 'CHP'yi destekleyin' dediği yönündeki iddiaları bugünkü köşesinde yalanladı.



"CHP'nin, AKP'ye muhalefet etmek dışında bir vizyonu yok" ifadelerini kullanan Belge, oyunu hangi partiye vereceğini açıkladı.



Belge oyunu hangi partiden yana kullanacağını şu ifadelerle okuyucuyla paylaştı: "Benim seçimde ne yapacağım kimseyi ilgilendirmeyebilir ama madem bu abes tartışma –abes iddialar– buraya geldi, söyleyeyim. Aylar önceden, HDP’ye oy vermeyi gerekli gördüm, öyle yapacağım. Dostlarıma da böyle yapmalarını tavsiye ederim."



İşte, Belge'nin bugünkü köşe yazısı:



CHP'yi önermişim!  



Taraf’ta yayımlanan mülâkattan sonra, önümüzdeki seçimde CHP’yi desteklemek gerektiğini söylediğime dair kalabalık bir cephe oluşmuş. Engin Ardıç da bunu yazıp duruyor. Onun ne yazdığı da ciddiye alınmayı gerektirir bir şey değil, ama anlaşılan, bu söylenti oldukça yaygın.



Mülâkatta, CHP’yi eleştiren (önemli olduğunu düşündüğüm) birçok söz var. “CHP’nin, AKP’ye muhalefet etmek dışında bir vizyonu yok” diyorum. “Eleştirenlerin (yani Kılıçdaroğlu’nun değişme çabalarını) savunduğu yapıyla CHP’nin bugün olduğundan iki santim daha fazla boy atmasının imkânı yok” diyorum. “Kemalist solculuk yok olmaya yüz tutmuş bir ideoloji.”



Türkiye’de gerçek anlamda sol bir örgütlenme olmamasının baş sorumlusunun CHP olduğunu söylüyorum… Ayrıca bunlar ve daha birçokları yeni söylediğim şeyler değil, ne zamandır söylüyorum.



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin