Taraf yazarından sert çıkış: "Takvim zavallı bir gazete"

Taraf Gazetesi Hıdır Geviş, bugünkü yazısında Takvim gazetesinin son zamanlarda yaptığı haberleri değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Taraf yazarından sert çıkış: "Takvim zavallı bir gazete"

Takvim gazetesini, son dönemlerdeki haberleri nedeniyle yerden yere vuran Taraf yazarı Hıdır Geviş, Takvim Haber Müdürü Mevlüt Yüksel için de 'Sadettin Teksoy'un karikatürü' tanımını kullandı.



Geviş'in yazısı şu şekilde:



"Parodi nedir? Bir şeyi veya bir kişiyi taklit ederek, onunla alay etmek... Böylece belki biraz taşlamak, belki biraz saçma yönlerine vurgu yapmak... Ancak parodi yapmak her babayiğidin harcı değildir. Ayarınızı bilmez ve haddiniz olmadan böyle bir şeye kalkışırsanız, bırakın karşı tarafı alaya almayı, siz kendiniz alay edilecek hâle düşersiniz.



Takvim gazetesinin düştüğü hâl de bu işte.... Son zamanlarda yaptıkları parodi haberlerle kendi kendilerinin parodisi oldular.



Sadettin Teksoy’u hatırlarsınız... Parmağını gözünüzü çıkaracakmış gibi size doğru uzatıp “ben Saadettin Teksoy” deyişi unutulmazdır. Kendisi değil ama kendinden yaratılan TV figürü biraz karikatürize edilmiş bir figürdü. Takvim gazetesi şimdi ona benzer birini çıkarmış. Ancak bu figür Saadettin Teksoy’un benzeri olmaktan çok, karikatürü gibi. Dolayısıyla karikatürün karikatürü...



Peki, parodi yapayım derken kendi kendinin parodisi nasıl oldu Takvim... Taze bir örnekle sürdürelim... Ayşe Arman, Gezi olaylarında görev alan polislerle Hürriyet gazetesi için bir röportaj yaptı. Gayet güzel, düzgün ve başarılı bir röportajdı. Bunun hemen ardından ne oldu?.. Kendi tarzınca hükümetin avukatlığına soyunan Takvim gazetesi, hemen paramiliter bir atak geliştirdi. Ne yaptı peki... Kendi Sadettin Teksoy’una başka polislerle röportaj yaptırttı. Amaç Ayşe Arman’ın röportajının bir parodisini yapmaktı. Böylece Ayşe Arman’ın gazeteciliğini taşlamak, alaya almak ve o röportajdaki tezleri çürütmek istediler.



Ancak Takvim gazetesi bunu becerebildi mi beceremedi... Kalibresi yetmez çünkü... Dolayısıyla alaya almaya çalışırken kendileri alay konusu oldular. Dünkü birinci sayfalarında en tepede CNN muhabiri Christiane Amanpour’un resmi vardı. Manşet şuydu; “Bir daha olmasın”... Hemen altında ise şu spot: “Takvim yazdı, CNN çark etti, Gezi Parkı olaylarında Türkiye’yi karalayan haberler yapan ünlü TV kanalı hükümetten özür diledi”... Hemen bunun bir altında Ayşe Arman resmi var... Onun da yanında ayşe Arman’a seslenen başka bir spot: “Amanpour özür diledi, şimdi sıra sende.”



Peki, neden özür dileyecekmiş Ayşe Arman? Sözde hayalî polislerle röportaj yapmış. İyi ama Amanpour’la yakın zaman önce hayalî röportaj yapan Takvim’di. Onu da geçin birinci sayfadaki “CNN özür diledi” haberi yalan bir haber, yanlış bilgi üzerine kurulu... Çünkü CNN özür dilemedi...



Diyeceğim şu ki Takvim gülünç bile değil, zavallı bir gazete"



Hıdır Geviş'in  yazısının tamamını  okumak için TIKLAYINIZ




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin