Taraf yazarından Radikal'e şok suçlama!

Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu Radikal Gazetesi'nin manşetinin yalan olduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Taraf yazarından Radikal'e şok suçlama!

Emre Uslu bugün "İstihbarat savaşının içyüzü" isimli yazısında Radikal Gazetesi'nin Emniyet raporunu MİT raporu gibi sunduğunu belirterek, "Radikal’in MİT raporu diye sunduğu rapor MİT’in değil Emniyet’in raporu. MİT elindeki bilgiyi son âna kadar paylaşmadı. Hatta elindeki bilgilerin bir kısmını patlamadan sonra paylaştı" dedi.



Emre Uslu'nun "İstihbarat savaşının içyüzü" yazısı:



Reyhanlı olayı ile ilgili her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Her yeni bilgi olayı daha da karmaşıklaştırıyor. Bu nedenle ortaya çıkan bilgilerin analiz edilmeye ihtiyacı var.



Radikal Emniyet raporunu MİT raporu gibi sundu



Reyhanlı olayında istihbarat savaşına ilişkin en kritik rolü Radikal oynadı. Radikal’in 17 mayıs tarihinde “MİT ve Emniyet’te yeni dönem” başlığıyla yayımladığı haberde “Edinilen bilgilere göre bombalama istihbaratını alan kurum MİT. Milli İstihbarat Teşkilatı aldığı istihbaratı Emniyet ile paylaşıyor. Emniyet İstihbarat da 9 Mayıs’ta genel müdürlükteki bütün birimleri gizli bir yazı ile uyarıyor” diye yazdı. (http://www.radikal.com.tr/turkiye/mit_ve_emniyette_yeni_donem-1133774)



Oysa bu doğru değildi. Radikal’in MİT raporu diye sunduğu rapor Emniyet’in raporuydu.Gerçeği Taraf’tan Hüseyin Özkaya ortaya çıkardı. MİT, nisan ayı boyunca Reyhanlı bombacılarının telefonunu dinlediği hâlde, bombacılar telefonda araç alımından zula yapmaktan söz ettikleri hâlde Emniyet’e ilk bilgiyi patlamadan sadece 18 saat önce, 10 mayıs 19:25’de veriyor. (http://www.taraf.com.tr/haber/bombacilar-telefonda.htm)



Bu konuda Radikal’i MİT mi yanıttı, yoksa Radikal bunu bir yorum olarak mı yazdı bilmiyoruz ama net olan şu: Radikal’in MİT raporu diye sunduğu rapor MİT’in değil Emniyet’in raporu. MİT elindeki bilgiyi son âna kadar paylaşmadı. Hatta elindeki bilgilerin bir kısmını patlamadan sonra paylaştı.



Emniyet kendi kaynaklarından (bir ihbar neticesi) bombalama hazırlığını 8 mayısta öğreniyor. Ancak Emniyet’in aldığı ihbarda araç plakası gibi detaylar yok. Ayrıca bombacı şahıslar da kendi telefonlarını kullanmıyor. Emniyet bu ihbarı alır almaz birkaç yere baskın düzenliyor ama şahısları bulamıyor. Çünkü şahıslar kendi telefonlarını kullanmıyorlar ve kiraladıkları o dönem için Emniyet’in malumatında olmayan bir depoda bekliyorlar.



Muhtemelen Emniyet baskınlar düzenlediği için de şahıslar bomba yükledikleri araçları Ankara’ya götürmekten vazgeçip bombaları Reyhanlı’da patlatıyorlar. (düzceyerel)



RADİKAL GAZETESİ'NİN MİT VE EMNİYET'TE YENİ DÖNEM HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ



© MEDYATAVA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin