Taraf yazarından nefret söylemi isyanı: Hangi vajina daha orjinal?

Taraf yazarı Esmeray, LGBT blogları da dahil olmak üzere internet mecralarında nefret söylemi yapıldığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Taraf yazarından nefret söylemi isyanı: Hangi vajina daha orjinal?

Kendisi de cinsiyet değiştirme ameliyatı olan Esmeray, internet mecralarında 'biyolojik kadın', 'yapay vajina' ifadeleriyle nefret söylemi yapıldığını ifade etti.



Esmeray'ın 'Hangi vajina daha orjinal?' isimli yazısı şöyle:



Anam bacım, nefret söylemi tanımını çok sık kullanıyoruz ve bu, neden bu kadar önemli bugün bunu yazmak istiyorum.



Egemen olanın dışında ırk, din, dil, mezhep, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği olan topluluklar ya da bireyler hakkında ötekileştirici, olmaması gereken özellikler, hatta bu insanların yaşamamasını tercih edebilecek herhangi bir söylemde bulunulduğunda buna nefret söylemi denir. Daha da genişletilebilir aslında ama şimdilik bu yazı için bu yeterli bir tanımdır.



Ayol işin tuhaf tarafı da bu nefret söylemlerinde bulunan çoğunluk, bütün gücü elinde bulunduran, hatta iktidarı, silahı bir de toplumun çoğunluğuna hâkim olanlardır. Nedense bu hâkim ve güçlü olan ötekilerden korkuyor. Anlamadım korkunuz ne şimdi? Bizlere dayattığınız tek ırk, tek dil, tek bayrak, tek önder, doksan altmış doksan ölçüleri, akıllı olmak, mükemmel anne olmak, mükemmel eş olmak, sorumluluk sahibi baba olmak, mutlak ya kadın ya erkek olmak...



Anam aklıma geldi unutmadan, Ayşe Mehmet’i sevmeli, Mehmet de Ayşe’yi sevmeli var bir de. Evet, bütün bunları dayatıyorsunuz, şimdi bu dayattığınız kalıplar içerisinde bizden bir “insan” olmamızı, “birey” olmamızı bekliyorsunuz. Şimdi nedir derdiniz? Hem bizden korkuyorsunuz hem de şiddetli bir şekilde bizi kendinize benzetmeye çalışıyorsunuz. Kardeşim ben sana benzemeyeceğim! Çünkü siz de biliyorsunuz ki, dünyada tek bir ırk yok bir sürü ırk var; dünyada tek bir din yok birçok din var, inanış var. Kısacası hiç kimse, hiç kimseye benzemiyor.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin