Taraf yazarından 'Ahmet Kaya' itirafı

Sıkı bir Kaya hayranı olan yazar, katıldığı programda eskilere dair açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Taraf yazarından 'Ahmet Kaya' itirafı

Taraf Gazetesi Yazarı Emre Uslu meğerse sıkı bir Ahmet Kaya hayranıymış. Uslu, hayranlığını tv8’deki Haberaktif’te Gökmen Karadağ’a anlattı.



1998 yılında, terörle mücadele şubesinde komiser olduğu sırada, Ahmet Kaya dinlediğini ve bir polis memurunun kendisine tepki gösterdiğini anlattı. Emre Uslu, Ahmet Kaya’yı ilk kez gözaltına alan polis memurunun da arkadaşı olduğunu ve kendisi gibi sıkı bir Ahmet Kaya hayranı olduğunu söyledi.



İşte Emre Uslu’nun Haberaktif’teki sözleri…



- Sever misiniz siz Ahmet Kaya?

- Ben 1998 yılında terörle mücadele dairesinde çalışıyordum. İlk daireye gittim, ofisimde Ahmet Kaya'yı

açtım dinledim.

- Bir şey dedi mi diğerleri?

- Bir tane memurum vardı. Buradan da ona selam olsun. Bana dedi ki; “Komiserim ben şimdi Mardin'den geldim, ben bunlarla mücadele ediyorum, bu adamın kasetine verilen para bize kurşun olarak dönüyor orada. Sen de gelmiş terör dairesinde bunu dinliyorsun” diye bana çıkıştı. Ben de “şarkılar adamı öldürmez” deyip devam ettim.

- Bu kaç yılında oldu?

- 1998 yılında.

- Ben Ahmet kaya'yı uzun süredir dinlerim, hatta onu ilk gözaltına aldıklarında, gözaltına alan arkadaşımdı. O zaman, o da bir Ahmet kaya hayranıydı. Onu da konuşmuştuk. Ahmet Kaya da çıktığında, “emniyet sağ olsun bana iyi davrandı” diye bir açıklama yapmıştı, hatırlıyorum. Polis Akademisi’nde fenomendi. 1993-1997 arasında herkes özellikle

''Arka mahhalle'' şarkısını, herkes bilir, herkes dinlerdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin