Taraf gazetesinden ortalığı karıştıracak iddia! Medyatava notuyla!

Yayınladığı belgelerle gündeme oturan Taraf gazetesi yeni bir iddiaya daha yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Taraf gazetesinden ortalığı karıştıracak iddia! Medyatava notuyla!

Taraf gazetesinde bugün yer alan Hüseyin Özay imzalı 'Medya sektörünü karıştıran kredi' haberinde 28 Şubat Post Modern Darbe sürecinde medya sektöründe yaşanan “haksız zenginleşmenin” bir benzerinin de bugün yaşandığına yer verdi. 



Habere göre 'yeni Türkiye' yazarlarından olan bu kişi Cemaat'e yakın bir bankadan 3 milyon dolar kredi çekti. Hükümet ile Cemaat gerginliğinin patlaması ile birlikte gazete yönetiminden kendisine, “verdiğimiz parayı hak et ve cemaati eleştir” talimatı geldi. Ancak, 3 milyon dolarlık krediyi düşünen, yeni Türkiye’nin yazarı ise bir türlü kendisinden istenilen düzeyde eleştirileri yerine getiremedi.



Haberde yer alan bir diğer iddia ise, TMSF kontrolündeki bir gazeteye önce 'yazı işleri müdürü' olarak geçen köşe yazarının sabıka kaydında, “tecavüz suçu" bulunduğu. Söz konusu iddia şöyle:



"Devlet kurumu olan TMSF, atamadan önce ünlü yazarın, sabıka kaydına bakmak istedi. Sayfalar dolusu sabıka kaydı TMSF bürokratlarını bile şaşkına çevirdi. Sayfalar dolusu sabıka kaydında, “tecavüz suçu” ile ilgili kayıtlar ise, TMSF bürokratlarının kanını dondurdu. Sabıka kaydını gören TMSF bürokratları, “yeni Türkiye’nin yazarını” müdür yapmaktan vazgeçti."



MEDYATAVA NOTU: Medyatava haberde sabıka kaydı istenen söz konusu yazarın kimliğini biliyor. Yayıncılık etiği gereği bu ismi daha önce açıklamadı. Kişilik haklarının zedelenmemesi gereği bu isimi saklı tutuyoruz. Haberde geçen 'Cemaat'e yakın bankadan kredi çeken' yazarın ise Sabah gazetesi yazarı olduğu iddia ediliyor.



© MEDYATAVA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin