Taraf gazetesinde neler oluyor?

Gazetenin tirajı uzun süredir Yaysat'ın listesinde yer almıyor... Peki neden?

Google Haberlere Abone ol
Taraf gazetesinde neler oluyor?

Bir süre önce yayın yönetmeni değişen ve Kadıköy'deki binası polis baskınıyla boşaltılan, son olarak ise geçtiğimiz Kasım ayında işten çıkarmalarla gündeme gelen Taraf gazetesinde sular durulmuyor...



Yaklaşık 1 aydır Yaysat'ın listesinde Taraf'ın satış rakamları yer almıyor. Nedenini öğrenmek için aradığımız Yaysat yetkilileri, gazetenin isteği doğrultusunda tiraj listeden çıkardıklarını belirtirken, Taraf yöneticilerinden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.



Ancak iddiaya göre; Taraf gazetesinin uzun süredir içinde bulunduğu maddi darboğaz ve bunun nedeni olan gazetenin tirajlarının düşüşü sebebiyle Basın İlan Kurumu'ndaki ilan kotasının düşmemesi için böyle bir önlem aldığı belirtiliyor. Bir başka kaynak ise 1 ayı aşkın süredir Basın İlan Kurumu'ndan ilan almadığını öne sürdü. Tabii bu durumun asıl nedeni hâlâ tam olarak netleşmiş değil. 



Taraf gazetesindeki bir başka kriz ise çalışanların uzun süredir maaş ödemelerinin yapılmaması... Maaş ödemelerinin 14 aydır aksatıldığı ve parça parça yapıldığı da Medyatava'ya gelen bilgiler arasında. 



Fakat Taraf gazetesiyle ilgili iddialar bunlarla sınırlı değil... Bir süre önce bina kirasının ödenmediği iddiasıyla polis eşliğinde Kadıköy'deki binasından tahliye edilen ve Beşiktaş'a taşınan Taraf gazetesi, yeniden adresini değiştirdi. Gazetenin, geçtiğimiz hafta Kadıköy'deki bir işhanına taşındığı öğrenildi.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin