'Taraf' bugün manşetinden duyurdu: 'Başbakan'a dava açıyoruz'

Gazete Başbakan'ın 'vatana ihanettir' sözlerine dava açıyor

Google Haberlere Abone ol
'Taraf' bugün manşetinden duyurdu: 'Başbakan'a dava açıyoruz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Tekirdağ'da yaptığı konuşmada Taraf gazetesinde yer alan MGK belgeleriyle ilgili olarak 'Devletin gizlilik esasına dayalı olan sırları vardır. Bu sırları da mı biz birileriyle paylaşacağız? Böyle bir şey olabilir mi? MGK toplantılarındaki çalışmaları biz birileriyle mi paylaşacağız? Ama içeride ihanet içinde olan birileri kalkıp bunu dışarıya servis ediyorlar da dışarıda birileri de ben köşe yazarıyım deyip, bunu birileriyle paylaşarak yapıyorsa bunun hesabını yargı sorar. Sevsinler böyle basın özgürlüğünü.Bunun adı özgürlük değil, bunun adı düpedüz bu ülkeye, bu vatana ihanettir, başka birşey değildir' ifadelerini kullanmıştı.



Taraf gazetesi de bugün manşetinden 'vatana ihanet' sözleri nedeniyle Başbakan Erdoğan'a dava açacakları duyurdu. 



Gazete konuyla ilgili manşette şu açıklamaya yer verdi:



"TARAF’I “vatana ihanet” ile suçlayan Erdoğan’ın yargıya verdiği talimat hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.



Taraf ’ın, Gülen Cemaati’ne yönelik ağır yaptırımlar içeren MGK kararını ve fişleme belgelerini yayımlaması hakkında konuşan Başbakan Erdoğan’ın sözleri yargıya taşınıyor. Taraf ’a “vatan haini” diyen ve “yargıyı göreve davet eden” Başbakan hakkında Taraf gazetesi Avukatı Veysel Ok, bu hafta suç duyurusunda bulunacak.



Başbakan’ın, tarafsız ve bağımsız yargıya müdahale ettiğini belirten Ok, şunları söyledi: “Şu an Taraf gazetesi hakkında MGK, MİT ve Başbakanlık tarafından yapılmış bir suç duyurusu, yani başlamış bir soruşturma var. Böyle bir durumda siyasi iktidarın en büyük gücü olan Başbakan’ın bir miting meydanında, ‘Yargı görevini yapmalıdır. Yapmıyorsa anayasayı ihlal eder’ demesi direkt olarak yargıya talimattır. Âdil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs suçunu düzenleyen TCK 288. Maddesi, ‘Bir olayla ilgili başlatılan soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar savcı, hâkim, mahkeme, bilirkişi veya tanıkları etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ diyor. Bu nedenle, Başbakan’ın sözleri hâkim ile savcıya talimat vermektir ve yargıya yapılmış bir darbedir. Bu ifadeler, 288. madde kapsamına suç teşkil ediyor”



Gazetenin bugünkü manşeti şu şekilde:






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin