Tapu harcı ne kadar oldu. 2023 tapu harcı zammı kaç TL oldu? Temmuz 2023 tapu harcı ücretleri

Tapu harcı güncel ücreti araştırılıyor. Temmuz ayında başta KDV olmak üzere birçok harç ve masraf ödemelerine zam geldi. Geçtiğimiz dönemde yüzde 18 oranında alınan vergi yüzde 20'ye yükseltildi. Bu kapsamda tapu harcı ücretleri de sorgulanıyor. Peki tapu harcı ne kadar oldu. 2023 tapu harcı zammı kaç TL oldu? İşte Temmuz 2023 tapu harcı ücretleri.

Google Haberlere Abone ol
Tapu harcı ne kadar oldu. 2023 tapu harcı zammı kaç TL oldu? Temmuz 2023 tapu harcı ücretleri

Tapu harç ücretleri KDV zamlarının ardından gündemdeki yerini aldı. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı kararıyla değiştirilen KDV ve harç tutarları Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda belirlenen mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 18’lik KDV, yüzde 20, (b) bendinde kapsamı belirtilen mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8’lik KDV ise yüzde 10 oldu.

Peki tapu harcı ne kadar oldu. 2023 tapu harcı zammı kaç TL oldu? İşte Temmuz 2023 tapu harcı ücretleri.

TAPU HARCI NE KADAR OLDU?

Noter, Yargı, Tapu ve Kadastro, Vergi Yargısı, Psaport, Konsolosluk, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tariflerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında zamlandı.

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarlarının yeniden belirlenmesine dair karar Resmi Gazete’de yer aldı. Bu kapsamda yapılan düzenleme ile konut fiyatının bedeli üzerinden alınan satışlardaki tapu harcını etkilenmeyecek.

Tapu harcı ne kadar oldu. 2023 tapu harcı zammı kaç TL oldu? Temmuz 2023 tapu harcı ücretleri

Trafik harcı kapsamında bulunan 'Sürücü belgesi harçları' yapılan artış haricinde yer aldı. Konut fiyatının bedeli üzerinden tahsil edilen tapu harcı yüzde 50 yükseldi. Yüzde 4 olarak tapu harcı yüzde 6 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yürütmesinde, 3605 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28’inci maddesi gereğince KDV zammı 10 Temmuz 2023 Pazartesi günü itibarıyla yansıyacak.

KDV ARTIŞI HANGİ ÜRÜNLERDE GEÇERLİ?

KDV zammı 10 Temmuz 2023 Pazartesi günü itibarıyla yansıdı. Sabun, deterjan, şampuan, ıslak mendil, dezenfektanlar, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete gibi ürünlerden alınan KDV (Katma Değer Vergisi) oranı yüzde 8'den yüzde 20'ye yükseldi.

Gıdayı kapsayan yüzde 1'lik KDV dilimi değişmezken benzin, alkol, tütün ve elektronik cihazlardaki KDV oranını zammı yüzde 20 oldu.

Ayrı bir vergi oranının belirtilmediği ürünlerde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseldi.

Tüketici kredilerinden alınan Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) de 5 puan yükseltildi ve yüzde 15 olarak gerçekleşti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin