'Tapeli' önergeye ret!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP’nin Başbakan Erdoğan hakkındaki soruşturma önergesini, içeriğinde tapeler olduğu gerekçesiyle reddetti.

Google Haberlere Abone ol
'Tapeli' önergeye ret!

TBMM Başkmanı Cemil Çiçek, CHP’nin kendisine ilettiği 17 ve 25 Aralık operasyonları ile ilgili Başbakan hakkında Meclis soruşturması açılmasını isteyen önergelerini, içinde konuşma tapelerinin olduğu gerekçesiyle reddetti. CHP’li Altay, bu kez gensoru vereceklerini açıkladı.



CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan ile ilgili Meclis soruşturma önergesinin Ekim ayına kalmasının sağlandığını belirtti. Altay, “Ancak hiç şüphesi olmasın biz gerekirse Başbakan için bu kapsamda bir gensoru önergesi vereceğiz. Bunun iç tüzüğe göre 10 gün içinde görüşülmesi gerekiyor. Ya Meclisi 10 gün içinde kapatacaklar ya da TBMM Genel Kurulu’nda gensoru olarak görüşülecek. Başbakan ile ilgili vereceğimiz gensorunun içeriği hazırlanmakla birlikte Erdoğan Bayraktar’ın açıklamaları ve MİT’in Başbakanlığa bildirdiği yazı gensorunun ana hatlarını oluşturacaktır” dedi.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin