Tanju Özcan'dan tv100'de bomba açıklamalar: Ekrem İmamoğlu İstanbul'da seçimi kazanamayabilir

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'de yaşanan süreci, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "adaylık" çıkışını tv100'ün ses getiren programlarından Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'ta değerlendirdi. Özcan, "Sayın Kılıçdaroğlu, Ekrem Bey’i aday göstermeyecektir. Ekrem Bey aday gösterilse bile hükümet çok ağır yüklenecek İstanbul’a, seçimi kazanamayabilir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Tanju Özcan'dan tv100'de bomba açıklamalar: Ekrem İmamoğlu İstanbul'da seçimi kazanamayabilir

CHP’den 1 yıl süreyle, geçici olarak ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, cezasının bugün saat 17.00 itibariyle sona erdi. Özcan cezasınn bitmesinin ardından ilk kez tv100'ün ses getiren programlarından Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'a konuk oldu.

Özcan, usta gazeteci Erdoğan Aktaş moderatörlüğünde; Star Gazetesi yazarı Resul Tosun, Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik ve tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in sorularını yanıtladı.

Tanju Özcan'ın açıklamaları şu şekilde;

Ben en başından beri 'kazanacak aday ile yola çıkmalıyız' diye söyleyen insanlardan biriydim. Süreç bizim dışımızda gelişti. Sayın Genel Başkan, 4 tane siyasi partinin genel başkanına adeta siyasi rüşvet vererek tek aday olarak kendini ilan ettirdi. Akşener buna başta karşı koydu ama sonra gelişen dinamikler nedeniyle sesini çıkartamadı. Kılıçdaroğlu aday olunca arkasında durarak bir oy fazla alabilmesi için çalıştık.

"BATI TİPİ DEMOKRASİDE BU OLSAYDI, KAYBEDEN PARTİNİN GENEL BAŞKAN’I AYNI GÜN İSTİFA ETMİŞ OLURDU"

Kılıçdaroğlu kazansaydı, Türkiye kazanmış olurdu. Maalesef tarih beni ve Akşener'i haklı çıkarmış oldu. Sayın Genel Başkan, her cümlesinde demokrasiden bahsediyor ama söylemleriyle eylemlerinin örtüşmediğini görüyorum. Batı tipi demokraside bu olsaydı, kaybeden partinin Genel Başkan’ı aynı gün istifa etmiş olurdu.

"'ADAYIM' DEMEK YETMİYOR"

CHP tüzüğüne göre ‘Adayım’ demek yetmiyor, aday gösterilmeniz gerekiyor. Niye yerel seçimleri bekliyoruz? Şu anda CHP’lilerin üzerinde çok büyük bir moral bozukluğu var, herkesin morali bozuk. Kılıçdaroğlu'na

"TUNCAY ÖZKAN, KILIÇDAROĞLU'NA ZARAR VERİYOR"

Genel Başkan’a kendisinden daha çok zarar veren tipler var. Tuncay Özkan bunlardan bir tanesi. Çok isim var da devam etmek istemiyorum.

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY GÖSTERİLMEZSE BAŞKA PARTİDEN ADAY OLACAK MI?

Benim derdim hiçbir zaman koltuk olmadı. 2011'den beri milletvekilliği, belediye başkanlığı yapıyorum. Derdim koltuk olsaydı MYK'da olan veya geçmişte MYK'da görev yapmış olanlardan çok daha önce bu koltuğa gelebilirdim. CHP'den aday olurum veya hiç olmam. Başka şekilde siyasete devam etmem gerekiyorsa o şekilde devam ederim.

"5 YILIMIZI KAYBETTİK"

Benim aday olma gibi bir derdim yok, burada 5 yılımızı kaybettik, sorumlusu ben değilim. Masadan kalkan Akşener de değil. Bunun sorumlusu Genel Başkan’a ‘Erdoğan’ın karşısında terliği bile koysak kazanır’ diyen arkadaşlarımız. Tuncay Bey 'önce ben' diyenlerden. Önce koltuk diyenlerle önce memleket diyenler arasındaki bir mesele bu.

"KILIÇDAROĞLU'NA YETERİNCE ŞANS VERİLDİ"

Sayın Genel Başkan iyi bir insan, Türkiye şartlarında başarılı bir siyasetçi olamadı. Kendisine yeterince şans verildi, o yüzden artık ‘Abilik yapın’ diyorum. Yerel seçimlere, değişmiş örgütlerimizle, Genel Merkez’imizle, örgütlerin heyecanını yeniden kazandığı bir ortamla girelim. Yoksa kaybedeceğiz.

"İSTANBUL VE ANKARA İLE İLGİLİ BÜYÜK RİSK GÖRÜYORUM"

İstanbul ve Ankara ile ilgili büyük risk görüyorum. Kılıçdaroğlu ile yerel seçime gidilirse kaybedileceği görülüyor. Ortada bozulmuş bir ittifak var. Morali bozuk bir CHP tabanı var. Sandıklarda bile görev almak istemeyen CHP'liler var. Bu şartlarda yerel seçimde nasıl bir başarı beklenebilir?

"İMAMOĞLU GENEL BAŞKAN OLURSA TOPLUMDA BÜYÜK BİR SİNERJİ ORTAYA ÇIKACAK"

Sayın İmamoğlu, CHP Genel Başkanı olursa toplumda büyük bir sinerji ortaya çıkacaktır. Bunun sonucunda zorlanmadan birçok büyükşehiri alabileceğimize inanıyorum.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ERDOĞAN'I YENEBİLECEĞİ TEK MECRA CHP KURULTAY SALONUDUR"

Sayın Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı yenebileceği tek mecra CHP Kurultay salonudur. Bu seçim Erdoğan gitsin mi kalsın mı seçimi olsaydı 'Erdoğan gitsin' cevabı çıkardı.

"ÖZGÜR ÖZEL KENDİ FİKRİNİ SÖYLEMEMİŞTİR"

İmamoğlu ile görüştük. Kimse yarım ağız değişimden bahsetmesin. Ya tamamen kararı bir şekilde 'değişim istiyorum, değişimin aktörü olmak istiyorum' demeli. İmamoğlu'nun yerinde olsam bunu çoktan söylerdim. İstanbul'u 1 yıllığına AK Parti'ye kaybetmelim diye Türkiye'nin 5 yıllını kaybettik. Özgür Özel'in çıkışlarını çok değerli buluyorum. Özel tutarlı bir arkadaşımızdır. Özel bunları söylediyse bunları kendi fikri olarak söylememiştir. Bana göre milletvekili grubunun genel eğilimini yansıttığını düşüyüorum.

ÖZEL VE İMAMOĞLU BİRLİKTE HAREKET EDER Mİ?

Umuyorum ve diliyorum. Şu anda insanların en çok istediği, en çok umut bağladığı kişi Sayın Ekrem İmamoğlu. Sayın Özgür Özel’le birlikte hareket ederlerse bundan mutluluk duyarım.

"KAYYUM ATANMASINI İSTİYORUZ' TALEBİ GELEBİLİR"

CHP, 25 Temmuz 2020'de son kurultayını yaptı. Kurultaylar iki yılda bir yapılır, yetkili organın kararıyla bir yıl ertelenir, daha fazla erteleme şansınız yok. Açık olarak söylüyorum, ben bu başvuru yapmam ve bunu yapmaya hazırlananlar var. Bu nedir; "25 Temmuz'dan sonra parti yetkili kurullarının görevi hukuken sonra ermiştir. Kayyum atanmasını istiyoruz' talebi gelebilir. 100 yıllık bir partiye kayyum tayin edilebilir.

"SON 3 GÜN KAZANACAĞIMIZA İNANDIM"

Son 3 güne kadar kazanacağımıza inanmadım. Son 3 gün kazanacağımıza inandım. Mniye kazanacağımıza inandım? Türkiye'de seçimleri nokta atışı olarak bilmiş anket şirketleri vardı. Anket şirketleri Kılıçdaroğlu'nu önde gösteriyordu. Anket sonuçlarını görünce herhalde toplumu doğru okuyamadığımı düşündüm. Hatta ikinci tur öncesinde de umutluydum, gerçekten Kılıçdaroğlu keşke seçimi kazanmış olsaydı, ben de çıkıp kendisinden geçmişe dair özür dileseydim.

"KENDİ DÜŞÜNCELERİM; KILIÇDAROĞLU, EKREM BEY'İ ADAY OLARAK GÖSTERMEYECEK"

Kendi düşüncelerim; Kılıçdaroğlu, Ekrem Bey'i aday olarak göstermeyecek. Ekrem Bey aday gösterilse bile hükümet ağır yüklenecek. Seçimi kazanamayabilir. Velevki kazandı, bir yıl sonra yasak kararı uygulandı, İstanbul'da elimizden gidecek. Sayın Kılıçdaroğlu, beni aday gösterme ihtimali var ama Ekrem Bey'i gösterme ihtimali benden bile düşük.


UMUT EDİLEN DEĞİŞİM GERÇEKLEŞMEZSE YENİ PARTİ İLE YOLA DEVAM EDİLİR Mİ?

Umuyorum olmaz ama Kılıçdaroğlu koltuğundan kalkmamakta inat ederse ve yerel seçimde bir yenilgi olup yine kalkmazsa ben böyle bir şey yaparım demiyorum ama birileri böyle bir şey yapmaya kalkarsa bu meşru olur.

"ALTILI MASA DOĞRU DEĞİLDİ"

Altılı masanın kompozisyonu doğru değildi. Bizim sadece İYİ Parti ile yol yürümeye ihtiyacımız vardı. Kılıçdaroğlu altılı masayı kurdum diyerek herkesin eşit hakkı var dedi. Yüzde 25 oy alan ile yüzde 0,1 oy alanın hakkının aynı olduğu başka bir ortam olabilir mi? Genel başkanlara cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve birer tane bakanlığı taahhüt etti. Kendini aday olarak ilan ettirdi. Meral Hanım bu tuzağı gördü ama geç kaldı. DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ile bizim yol yürümemiz gerekiyordu. Yeniden Refah Partisi kurulunca Saadet Partisi'nin yüzde 1-2'lik oyu kalmadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin