Tanju Özcan'dan Erdoğan'ın 'siyasi zekasına' övgüler. İmamoğlu'nun aldığı cezada kimin dahli var? Özcan'dan canlı yayında 'düğmeye basıldı' sözleri

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tv100 canlı yayınında soruları yanıtladı. Özcan, Ekrem İmamoğlu'nun ceza aldığı dava hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dahlinin olamayacağını söyledi. Özcan, Erdoğan'ın 'siyasi zekasını' övdü ve 20 yıldır seçimleri ve referandumları kazandığını hatırlattı. "Erdoğan akıllı bir siyasetçi. Erdoğan karşısında bir mağdur yaratmak ister mi?" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Tanju Özcan'dan Erdoğan'ın 'siyasi zekasına' övgüler. İmamoğlu'nun aldığı cezada kimin dahli var? Özcan'dan canlı yayında 'düğmeye basıldı' sözleri

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tv100'ün ses getiren programlarından Gürkan Hacır ile Yüzler Kulübü'nde tv100.com yazarları; Erdoğan Aktaş, Hacı Yakışıklı ve tv100 programcısı Pınar Akdor'un sorularını yanıtladı.

Özcan'a ilk olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası soruldu. Özcan, davanın hukuki hiçbir dayanağı olmadığını tamamen siyasi olduğunu iddia ederek, "İmamoğlu'na siyasi yasak konulmak için böyle bir karar verildi." dedi.

"ERDOĞAN AKILLI BİR SİYASETÇİ"

İmamoğlu davası hakkında Özcan, "Tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Ama toplumdan biraz farklı düşünüyorum. Bu karar verilince herkes dedi ki; 'Erdoğan ayağına sıktı siyaseten'. Böyle bir şey olur mu? Bu kararın verilmesinde Erdoğan'ın dahli olduğu kanaatinde değilim. Çünkü Erdoğan akıllı bir siyasetçi... Biz eleştiriyoruz ama karşısında bir mağdur yaratmak ister mi? Yapılan anketleri görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Hacır'ın 'Peki o zaman kimin dahli oldu?' sorusuna Özcan, "Erdoğan'a o okuduğu şiir yüzünden cezayı verdiren irade bugün de İmamoğlu için bu düğmeye bastı. Ben öyle düşünüyorum." yanıtını verdi.

İşte Özcan'ın programda yaptığı o açıklama:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin