Tanju Özcan'dan CHP'nin kararına ilk değerlendirme. Özcan'dan CHP Genel Merkezi'ne tepki

CHP, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında 1 yıl geçici çıkarma cezası verilmesi kararına varıldığını açıkladı. Özcan, tv100 ekranlarında karara tepki gösteri.

Google Haberlere Abone ol
Tanju Özcan'dan CHP'nin kararına ilk değerlendirme. Özcan'dan CHP Genel Merkezi'ne tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında merak edilen kararı verdi. Yüksek Disiplin Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Özcan hakkında 1 yıl geçici çıkarma cezası verilmesi kararına varıldı. Özcan verilen cezaya ilk kez tv100 ekranlarından yanıt verdi.

Özcan tv100'ün ses getiren programlarından Taksim Meydanı'nda şu açıklamalarda bulundu:

YDK'nın hukuken bir karar vermelerini beklemiyordum. Verdikleri karar siyasi bir karardır. Herkes bilir ki YDK çok bağımsız hareket edemezler. Özel görüştüğümüz bazı YDK üyüleri şerh koyacaklarını söyledi. Ben de yapmayın dedim. Ben bu partinin öz evladıyım. Et tırnaktan ayrılmaz.

Bu karardan AK Parti memnun oldu, mutllu oldu. Sığınmacılarla ilgili sözlerimden dolayı HDP yöneticileri mutlu oldu. İnşallah kına yakacaklar. Partinin içerisindeki 10 Aralık Hareketi mutlu oldu.

CHP Atatürkçü ve Türk Milliyetçilerinden rahatsız algısını güçlendirdiği için üzüntü duyuyorum.

Tanju Özcan'dan CHP'nin kararına ilk değerlendirme. Özcan'dan CHP Genel Merkezi'ne tepki

Sayın Genel Başkan'la süreç başında konuşmak istedim, disipline verildikten sonra etik olmaz diyerek benimle hiç görüşmedi.

Parti yönetimi kesin ihraca cesaret edemedi.

Ben bu ülkeyi Erdoğan'dan daha iyi yönetebilirim iddiasındayım.

Benim tanıdığım Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile bugünkü Çelebi aynı değil.

Şu anda Genel Merkez yönetiminin çoğu 10 Aralıkçılardan oluşuyor.

Yeniden belediye başkan adayı olmak istiyorum.

Eski vekil Zeynep Altıok'a arkadaşım senin görüşlerin HDP ile aynı neden CHP'de siyaset yapmaya zorluyorsun dedim.

HDP kürtlerin partisi değil. HDP kürtlerin sorunlarına deil Kandil'in sözcülüğünü yapmaya devame diyor. Orada ağalar ve marabalar var. Sen terör örgütünün siyasi uzantısısın.

Benim Türk milliyetçiliğim Atatürk milliyetçliğidir. Ömer Faruk Gergerlioğlu kına yaksın. Birileri de çıkıyor partimin içerisinden bakanlık dağıtıyor.

Tanju Özcan'dan CHP'nin kararına ilk değerlendirme. Özcan'dan CHP Genel Merkezi'ne tepki - Resim : 2

Ben bu kararı yargıya da taşıyacağım. Ben bu partinin öz evladıyım. Bu partinin üvey evlatları da var. Ben bu partiye Kılıçdaroğlu'nun davet ederek gelenlerden değilim. Karar elime geçince Ankara'daki Asliye Hukuk Mahkemesi'ne taşıyacağım.

Tarih bir görev verirse geri durmam. 100 bin imza toplar aday olurum. Sayın Kılıçdaroğlu aday olursa seçilmesi için elimden geleni yaparım. Sıkıntılı bir aday olursa, Atatürkçülrin Türk Milliyetçilerinin o seçimde temsil edeilmesi gerektiğini hissedersem aday olmaktan çekinmem.

tv100'ün Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in, "İmamoğlu’nun ve Yavaş’ın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha fazla oy alacağına mı inanıyorsunuz?" sorusuna Özcan şu cevabı verdi:

Benim gördüğüm o. Sayın Kılıçdaroğlu kazanamaz diye bir iddiam yok. Adı geçen arkadaşlarımızın daha kolaylıkla kazanabileceğini söyledim.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin