Tanju Özcan'a şok haber. Mahkemeden karar çıktı. CHP'den ihracı kesinleşti

CHP’nin avukatı Celal Çelik, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiden ihraç edilmesine karşı açtığı davayı kaybettiğini duyurdu. Özcan bu karara sert tepki verdi. Bu kararın ardından CHP'li Bolu Belediye Meclisi Üyesi İlkay Bayrak tarafından İl Başkanlığı'nda bulunan Tanju Özcan'ın fotoğrafının çöpe atılması ise büyük tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol
Tanju Özcan'a şok haber. Mahkemeden karar çıktı. CHP'den ihracı kesinleşti

Çelik, Twitter’dan paylaştığı mesajda dava hakkında şu bilgileri verdi: 

*Özcan’ın haksızlığı, davranış ve söylemlerinin ihracını gerektirdiği Ankara 28’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nce tescillendi!

*İhraç kararına karşı Özcan’ın açmış olduğu davanın bugünkü son duruşmasında; ihraç kararının hukuka uygun olduğu belirtilerek, Özcan’ın açtığı davanın reddine karar verildi!

*Mahkemece verilen kararın kesin nitelikte olması nedeniyle, bu karara karşı itiraz yolu da bulunmamakta.

 

3 EKİM'DE TWEET ATMIŞTI

Özcan 3 Ekim'de yaptığı paylaşımda 9 Ekim'de partisine döneceğini duyurmuştu. Ama beklediği haber gelmedi. Mahkemenin kararından sonra ise yaptığı paylaşımda Sezgin Tanrıkulu gibiler partideyken ben ihraç edildim dedi. 

İNŞALLAH CHP KILIÇDAROĞLU'NDAN KURTULUR

Karar duruşması sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özcan, “İhraç kararın iptaline dair dava açmıştım, mahkeme kararını verdi. Ancak üzülerek söylüyorum aleyhime karar verdi. Yani beni partiden atmak için yıllardır mücadele veren kişiler başarılı oldular. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu şu anda mutluluktan önüne gelene sarılıyordur. Her türlü mücadeleyi yaptım. Atatürk’ün CHP’sinde kalabilmek için ama ben bu partiden Atatürkçü kaldığım için atıldım. Atatürk’ün devrimlerini savunmaya çalıştığım için atıldım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında konuşan Özcan, “Geri dönmek için büyük mücadele verdim. Ankara’ya kadar da yürüdüm. Ancak bunların hiçbiri sonuç getirmedi. Maalesef partide söz sahibi olan bazıları dik durmadı. Arkamda durmadı. Yani elimden geleni yaptım. Ancak bu karar kesinleşmiş oldu. Cumhuriyet Halk Partisi benim ailem. Bana haklarını helal etsinler inşallah Cumhuriyet Halk Partisi gibi Atatürk’ün kurduğu parti bir an önce Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kurtulur. Gerçek Cumhuriyet Halk Partililerin Atatürkçülerin yönettiği bir parti haline gelir” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Özcan, Bolu Belediye Meclisi’nin bir kadın üyesiyle diyalogu sonrasında parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmişti. CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Özcan’a bir yıl geçici çıkarma cezası vermişti. Özcan, bu cezası bittikten 10 gün sonra kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.

Partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Özcan, 3 Temmuz’da ‘değişim’ ve ‘adalet’ temasıyla Bolu’dan Ankara’ya CHP genel merkezine yürümeye başlamıştı. CHP genel merkezine varan Özcan genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmişti.

Özcan, partiden ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamıştı: “Genel başkan talimat vermiş. ‘Bunu en geç ayın 20’sinden önce partiden atın’ demiş. Ben de bu zevki onlara tattırmamak için ayın 19’nda partimden istifa edeceğim.”
Bolu belediye başkanı daha sonra bu karardan vazgeçmişti: “İstifa etmeyeceğim, bu tarihe geçsin. Beni atsınlar. Gerekçeli kararda ne yazacak merak ediyorum.”

CHP, raporlu olduğu için o dönemki toplantıya katılmayan Özcan’la ilgili kararı ertelemişti.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, 26 Temmuz’da Özcan’ı partiden ihraç etmiş; Özcan da bunu yargıya taşıyacağını duyurmuştu.

 PARTİ BİNASINDAKİ FOTOĞRAFI ÇÖPE ATILDI

Tanju Özcan'ın CHP Bolu İl Başkanlığı binasında duvarda asılı halde bulunan çerçeve içindeki fotoğrafı kaldırıldı. CHP'li Bolu Belediye Meclisi Üyesi İlkay Bayrak tarafından duvardan sökülen Özcan'ın fotoğrafı, çöpe atıldı.

Tanju Özcan'a şok haber. Mahkemeden karar çıktı. CHP'den ihracı kesinleşti

Bu görüntüyle ilgili CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç'tan tepki geldi.

Uç, "Bugün sosyal medyada belediye meclis üyelerimizden birinin yapmış olduğu paylaşımdaki video, önceki dönem Merkez İlçe Başkanı İsmail Hakkı Candemir döneminde çekilmiş olup, ben ve yönetimim olarak kesinlikle böyle bir hareketi kabul etmediğimizi belirtmek isterim. Partimizin her kademesinde görev almış, partimizden 4 dönem milletvekilliği ve 1 dönem de belediye başkanı olarak seçilmiş olan Tanju Özcan, şuan partimizde olmasa da yıllarca emek vermiş isimlerden birisidir. Ayrıca önemle belirtmek isterim ki çöpe atılan fotoğrafta Tanju Özcan’ın fotoğrafının yanında partimizin logosu yer almaktadır. Partimizin logosunun bulunduğu bir görselin çöpe atılması kabul edilemez ve kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bu bir disiplin suçudur. İl Başkanımız Sayın Ersan Türkoğlu bu konuda gerekli yaptırımı yapacaktır" dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin