'Tamam mıyız' filmini Ankaralı seyircilerle izleyen Çağan Irmak yeni filminden de tüyolar verdi

Ünlü yönetmen son filmini Ankaralı seyircilerle birlikte izledi.

Google Haberlere Abone ol
'Tamam mıyız' filmini Ankaralı seyircilerle izleyen Çağan Irmak yeni filminden de tüyolar verdi

Son günlerin dikkat çeken filmlerinden 'Tamam mıyız?'ın yönetmen ve senaristi Çağan Irmak, filmini Ankara Taurus AVM Cinemarine'de seyircilerle birlikte izledi.



Filmin gösteriminden sonra seyircilerle sohbet eden Çağan Irmak, filminin kısa süre önce kutlanan engelliler haftasına denk gelmesinin ayrı bir anlam kattığını söyledi.



Ünlü yönetmen, başarısının sırrının sorulması üzerine de, hikayede seyirciyi yakalamanın önemli olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:



'Yapılan filmleri izlediğinizde konuşuyorsanız, onları tartışıyor beğeniyor veya beğenmiyorsanız o film amacına ulaşmış demektir. Filmlerde ilk olarak gençlikten besleniyorum. Sokaktan bağımı koparmıyorum. Sokaktan bağını kopardığında hayatla bağın kopuyor. Dünya artık 3 ayda bir değişiyor. Sizlerin arasında yaşamasam, filmlerde sizlere bu kadar duygu geçiremem. Sokaktan besleniyorum öyle ki ilhamım yok olmasın diye özellikle sokağa çıkıyorum. Sanat için halka inmeli sokağa çıkmalı. Sinemanın yıllardan beri yapmaya çalıştığını artık insanlar ellerindeki telefonla yapıyorlar. Bu çok güzel bir şey. Bazıları sanat bu kadar ucuz mu diye eleştiriyor. Evet sanat bu kadar ucuz olmalı herkesin evine girmeli artık sanat'



Filmin ana karakterlerinden İhsan'ın yarım vücudunun çekimlerinin kendilerini çok strese soktuğunu ve bir ara filmi tamamlayamayacaklarını düşündüğünü söyleyen Irmak "Filmdeki bedensel engelli İhsan’ın sahnelerinin tekniği bizleri çok yordu ve 6 aylık bir çalışma sonunda bitirebildik. Bir ara ben bu filmi çekemeyeceğim dedim. Sinirlerim bozuldu ve gülmeye başladık. Ama ardından yaptık.  Bu süreçte işin teknik ile değil duygu ile olduğunu anladım. Montaj ekibindeki arkadaşlar da bu filmi çok sevdiler. Kendileri için de çok yeniydi. İhsan'ın yarım bedenini tüm film boyunca çekebilmek için adeta saldırdılar. Ve böyle bir iş ortaya çıktı" şeklinde konuştu.



Çağan Irmak, seyircilerin sorusu üzerine yeni filminden de bahsetti. Irmak, Osmanlı'da geçen düşsel bir tasavvufu anlatan film hazırlığında olduğunu, bu filmin de duygulara çok fazla dokunacağını söyledi.












Sıradaki Haber İçin Sürükleyin