Tam ölçülü, ıslak irmik helvası yapmanın sırrı bulundu: 4 kişilik irmik helvası. Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de oldukça pratik irmik helvası yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif yeni gözdeniz olacak. İşte 4 kişilik irmik tatlısı için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Tam ölçülü, ıslak irmik helvası yapmanın sırrı bulundu: 4 kişilik irmik helvası. Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır?

İrmik Helvası Tarifi için Gerekli Malzemeler;

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı irmik

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir tencerenin içerisine tereyağını alalım ve tereyağı eriyene dek güzelce bekleyelim. Bekleme süresinin tamamladıktan sonra üzerine irmiği ilave edelim ve güzelce karıştırarak kavurma işlemine geçelim.

Kavurma işlemi irmiğin lezzetli olmasını sağlayan en önemli unsurlardan bir tanesidir. Dolayısıyla bu işlemi gerçekleştirirken sabırlı olmayı ihmal etmeyin.

İrmiğin rengi az da olsa dönene kadar kavurmaya devam edelim. Ardından irmiğin içerisine şekerini de ilave edelim. Şekeri de ilave ettikten sonra güzelce karıştıralım ve şekerin irmiğin içerisinde erimesini sağlayalım.

Şekeri ilave ettikten sonra irmiği 4 dakika daha güzelce kavuralım. Kavurma işlemini tamamladıktan sonra ocağın altını en kısığa alalım ve üzerine suyu ya da sütü ilave edelim.

1-2 dakika kadar karıştırarak kaynatalım. Akabinde ocağın altını kapatalım ve tencerenin kapağını da kapattıktan sonra dinlenmeye bırakalım.

Dinlenme sürecini tamamladıktan sonra dilediğiniz gibi irmiğinizi servis edebilirsiniz. Dilerseniz içerisine dondurma ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin