Tam 15 dakikada 4 kişilik sütlü un helvanız hazır: Denemeyen çok pişman olacak. Sütlü un helvası nasıl yapılır?

Akşam çayın yanına hem pratik hem de lezzetli bir tatlı tarifi arıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. 15 dakika dev lezzet!

Google Haberlere Abone ol
Tam 15 dakikada 4 kişilik sütlü un helvanız hazır: Denemeyen çok pişman olacak. Sütlü un helvası nasıl yapılır?

Oldukça kısa süre içerisinde akşam çayın yanına tatlı hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. 

15 dakikada sütlü un helvası hazırlayabilir aynı zamanda ttalı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.İşte sütlü helva tarifi hazırlayabilmek için gerekli olan malzemler...

Malzemeler;

125 gram tereyağı
1 su bardağı un

Şerbeti için;
1 su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz fazla şeker

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir tencerenin içerisinde 125 gram tereyağını alalım ve tereyağın erimesini sağlayalım.

Tereyağı eridikten sonra üzerine un ilavesinde bulunalım ve unun rengi dönene dek güzelce kavurma işlemine başlayalım. Bu noktada biraz sabırlı olmanız gerekiyor. Unu yakmadan güzel bir şekilde kavurmanız biraz vakit alabilir.

Unun rengi istediğiniz forma gelirken o esnada bizde şerbetini hazırlamaya başlayabiliriz. Şerbeti için süt ve şekeri bir kaseye alalım, şeker eriyinceye kadar karıştıralım.

Şekerin tamamıyla eridiğinden emin olmanız son derece önemlidir. Yeteri kadar kavrulan unun üzerine hazırladığınız şerbeti güzelce ilave edin.

Şerbeti ilave ettikten sonra bir miktar daha karıştıralım. Şerbet tamamıyla unun içerisine karıştıktan sonra helvayı ocağın üzerinden alalım.

Tamamen şerbeti çeken helvanın üzerine bir kağıt havlu ile kapattıktan sonra demlenmesini sağlayalım. Demlenme sürecini tamamladıktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin