Taliban üyesinden tesettürsüz kadınlara skandal benzetme

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinden sonra Afganlar büyük korku yaşıyor. Taliban üyeleri sokaklarda silahlarla geziyor. Çok sayıda insan hakkı ihlalleri yaşanıyor. Afganistan'ın başkenti Kabil'de konuşan bir Taliban yetkilisi, kadınlara tesettür zorunluluğu getirilmesi hakkında yorumlarda bulundu. Taliban yetkilisi, "Tesettürsüz kadın dilimlenmiş kavun gibidir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Taliban üyesinden tesettürsüz kadınlara skandal benzetme

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından, Afgan kadınların üzerindeki baskı gün geçtikçe artıyor. Kadınlara günlük hayatta getirilen pek çok kısıtlamanın ardından 1 Eylül'de BBC'ye konuşan Taliban sözcüsü Şer Muhammed Abbas Stanikzai, kurulacak yeni hükümette kadın bakan olmayacağını açıklamış, tepki çeken bu açıklamaların ardından Afgan kadınlar Taliban'ın kadın haklarına karşı tutumunu protesto etmek için sokaklara dökülmüştü.

Başkent Kabil'de konuşan bir başka Taliban yetkilisi ise, kadınlara tesettür zorunluluğu getirilmesini skandal ifadeler kullanarak savundu. Taliban yetkilisi konuyla ilgili, "Dilimlenmiş kavun mu alırsın yoksa bozulmamış kavun mu? Tabii ki sağlam olanı. Tesettürsüz kadın dilimlenmiş kavun gibidir." dedi.

İşte o sözler:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin