Taliban, aralarında Amerikalıların da bulunduğu en az 200 Afgan çifte vatandaşının ülkeyi terk etmesine izin verdi

Kabil'de yaşayan iki diplomat, perşembe günü yaklaşık 30 Amerikalı da dahil olmak üzere yaklaşık 200 Afgan çifte ülkeyi terk etme izni verdi.

Google Haberlere Abone ol
Taliban, aralarında Amerikalıların da bulunduğu en az 200 Afgan çifte vatandaşının ülkeyi terk etmesine izin verdi

The Washington Post'un haberine göre, Uçuş manifestosunda 211 Afgan'a Kabil'den ayrılma izni verildi, ancak kaç kişinin havaalanına güvenli geçiş için konvoya zamanında ulaştığı belli değil. Diplomatlar, basına konuşma yetkileri olmadığı için anonimlik şartıyla konuştular.

Manifestodaki çifte uyruklular arasında Birleşik Krallık, İtalya, Hollanda, Ukrayna, Kanada ve Almanya'dan pasaport sahipleri de yer aldı. Bu, ABD hava taşımacılığının bir hafta kadar önce yabancı güçlerin Afganistan'dan ayrılmasıyla sonuçlanmasından bu yana Afganların bu kadar geniş çaplı ilk tahliyesi oldu.

Taliban, hava taşımacılığı tamamlandığında seyahat belgelerine sahip Afganların ülkeyi terk etme konusunda özgür olacağına söz verdi. Ancak kuzeydeki Mazar-e Şerif kentinde, risk altındaki Afganları tahliye etmek için kiralanan bir dizi uçak günlerdir pistte mahsur kaldı. Bu tahliye çabasının organizatörleri, Taliban'ın uçaklara kalkış izni vermediğini söylüyor. Taliban, teknik konular ve İçişleri veya Dışişleri bakanlığının olmamasının çabaları hızlandırdığını söyledi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin