Taliban, Afganistan sınırlarına intihar bombacıları konuşlandıracak

Taliban'ın, Afganistan'ın sınırlarına intihar bombacılarından oluşan 'Mansur Ordusu'nu konuşlandıracağı açıklandı. Bombacılar en başta, Taliban'la kriz yaşayan Tacikistan sınırına yerleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
Taliban, Afganistan sınırlarına intihar bombacıları konuşlandıracak

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın, sınırlarına intihar bombacıları yerleştirmeyi planladığı açıklandı. 'Mansur Ordusu' (Leşker-i Mansoori) isimli özel tugayın, Taliban'ın kriz yaşadığı Tacikistan'la sınır başta olmak üzere sınır noktalarına yerleştirileceği belirtildi.

Açıklama, Afganistan'ın Tacikistan ve Çin'e komşu Bedahşan vilayetinin vali yardımcısı Molla Nisar Ahmad Ahmadi'den geldi. Afganistan merkezli Khaama Press ajansına konuşan Ahmadi, söz konusu intihar tugayının geçmişte, önceki Afganistan yönetiminin güvenlik güçleri ile ABD askerlerine saldırılar düzenlediğini söyledi. Ahmadi, Bu kişilerin özellikle Tacikistan sınırına konuşlandırılacağını belirtti. Ahmadi, "Bunlar, gerçekten hiçbir korkusu bulunmayan, kendilerini Allah'a adamış kişiler" iddiasında bulundu.

Taliban, Afganistan sınırlarına intihar bombacıları konuşlandıracak

Taliban, Afganistan'da yönetimi ele geçirdiği 15 Ağustos'tan bu yana komşu Tacikistan'la açık bir gerilim yaşıyor. Taliban yönetimine karşı çıkan birçok önde gelen isim Tacikistan'a kaçarken, Tacikistan hükümeti de özellikle de direniş liderlerinin toplandığı Penşir Vadisi'ndeki insan hakları ihlallerini eleştiriyor. Tacikistan, Afganistan nüfusunun dörtte birinden fazlasını oluşturan Taciklerin yeni hükümette temsil edilmesini de talep ediyor. Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ise BM Genel Kurulu konuşmasında Afganistan'ın yeniden bir uluslararası terör merkezi haline gelmesinden endişe duyduklarını belirtti; Taliban'dan da terör örgütü olarak söz etti.

Taliban ise bu açıklamalara "İçişlerimize karışılmasına izin vermeyeceğiz" yanıtını verdi. Tacikistan geçtiğimiz hafta sınır bölgelerinin yakınında askeri geçit törenleri de düzenlerken, Rusya'dan her iki tarafa da itidal çağrısı gelmişti. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin