Takvim gazetesinin haberi davalık oldu!

Halkevleri, Takvim gazetesinde yayınlanan 'Gezi Hizmeti' başlıklı haberdeki iddiaları yalanlayarak dava açacaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Takvim gazetesinin haberi davalık oldu!

Halkevleri Genel Saymanlığı’ndan yapılan basın açıklamasında, Takvim gazetesinde 'Gezi Hizmeti' başlıklı haberde yer alan Halkevleri’ne Cemaat tarafından para aktarıldığı iddiası üzerine dava açılacağı belirtildi.



Halkevleri, haberde yer alan iddialara, "Zaman Gazetesi’nden aldığımız 2.865.79 TL’dir. Bu da Zaman’ın tıpkı Takvim Gazetesi gibi hakkımızda yalan haber yapmasından dolayı kazandığımız tazminattır" diyerek yanıt verdi.



Halkevleri Genel Saymanlığı'nın www.halkevleri.org.tr sitesinden yayınladığı basın açıklaması şöyle:



"Takvim Gazetesi’nin 29 Aralık 2013 tarihli internet sitesinde Mevlüt Yüksel imzasıyla çıkan “Gezi Hizmeti” başlıklı haberde çeşitli örgütlerin yanı sıra Halkevleri’ne de Cemaat tarafından para aktarıldığı iddiasında bulunulmuştur. Halkevleri’ne para aktarmanın amacı ise AKP’ye karşı eylemler yaptırmakmış.



Halkevleri, neoliberal yağmacı, talancı, zorba ve yolsuz AKP iktidarına karşı mücadeleyi başından beri sürdüren bir örgüttür. Bu mücadeleyi yürütürken şimdiye kadar halktan başka hiçbir güce dayanmamış bundan sonra da dayanmayacaktır.



Cemaatten aldığımız para meselesine gelince; aldığımız tek para 13.05.2010 tarihinde Zaman Gazetesi’nden aldığımız 2.865.79 TL’dir. Bu da Zaman’ın tıpkı Takvim Gazetesi gibi hakkımızda yalan haber yapmasından dolayı kazandığımız tazminattır. Takvim Gazetesi’ne de dava açıp para alacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "



© MEDYATAVA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin