Takvim gazetesine 'lobi' cezası!

Savcılık, gazetede yer alan haberi affetmedi.

Google Haberlere Abone ol
Takvim gazetesine 'lobi' cezası!

Takvim gazetesinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, genel başkan seçilmeden önce CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'i Almanya'ya yolladığı ve Tekin'in Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı'nın (BND) 3 ajanıyla görüştüğü haberi, Cumhuriyet Savcılığı tarafından 'soyut nitelikli bir iddia' niteliğinde bulunarak cezalandırılmasına karar verildi.



CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in başvurusu ile harekete geçen Cumhuriyet Savcılığı, Takvim gazetesinde 20.08.2014 tarihinde yayınlanan ve Mevlüt Yüksel'in kaleme aldığı 'İşte O Lobi' başlıklı haberle ilgili kararında; gerçeklik, kamu yararı, toplumsal ilgi, güncelik ve haberde konu ifade arasında düşünsel bağlılık yani özle biçim arasında denge unsurlarının gözetilmesi gerekliliğini belirterek, haberde somut bir delil ya da olgudan bahsedilmediğini, sadece gazeteye ulaşan soyut delillere dayandırıldığını ifade edildi.



Gürsel Tekin'in başvurusu üzerine haberde imzası bulunan Mevlüt Yüksel ve Takvim gazetesine savcılık tarafından adrese yapılan tebligata cevap verilmediği ve savunma için müracaatta bulunulmadığını belirten Cumhuriyet Savcılığı; soyut nitelikli iddiaları içeren yazının bir bütün olarak ifade özgürlüğü sınırları dışında, kişileri ithamın yanında , şeref ve saygınlığınını rencide edici ve küçük düşürücü bir mahiyet arz ettiği, bunun da haberde adı geçen kişilere yönelik hakaret suçu oluşturduğuna karar vererek 'Basın yolu ile hakaret suçunun' işlendiği ve TCK'nın 125/1-4, 53 madderi uyarınca cezalandırılmasına karar verdi.



Konu hakkında açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin "Bu haberi yazanlar hakkında dava açtık. Yargıda kendileriyle hesaplaşamak ve yazdıkları yalanları ispatlamalarını istiyoruz. Cumhuriyet Savcılığı haberdeki iddiaların tamamının soyut, mesnetsiz ifadeler olduğu ve haberi yayına hazırlayanların cezalandırılması kararını verdi. Haram medyasının iftira ve yalanlarına karşı Cemil Çiçek'e dokunulmazlığımın kaldırılması yönünde çağrıda bulunmuştum. Yapraklarından, ahlaksızlık, iftira, yalan, pislik akıtan  ve havuzdan beslenen haram medyası bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir. Haram medyası her gün hedef şaşırtmak, gündemi değiştirmek için CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alıyorlar. Neyse ki; hiçbir inandırıcılıkları yok! Ve bu yüzden, artık birer paçavra haline dönüşen gazetelerinin yüzüne bakan bile yok" ifadesini kullandı.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin