Taksim'e gidenlere kaptandan 'Batarız' uyarısı

İstanbul Kadıköy'de Boğa heykelinin önünde toplanan yurttaşlar Taksim'e doğru harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
Taksim'e gidenlere kaptandan 'Batarız' uyarısı

Kadıköy meydanında toplanan yüzlerce kişi, Taksim Meydanı’na geçmek üzere şehir hatları vapuru ile Karaköy’e geçti. Şehir hatları vapurunun kaptanı, yüzlerce kişinin akın etmesi üzerine “Bin 200 kişiden fazla kimse binmesin batarız” uyarısı yaptı.Hatay’daki izinsiz gösteride ölen Ahmet Atakan’ı anmak içinKadıköy Boğa Meydanı’nda yüzlerce kişi toplandı. Bir süre slogan atan grup, daha sonra Kadıköy sahiline doğru yürüdü. Burada Taksim’e gitmek isteyen grup, şehir hatları vapurlarına yöneldi.



Karaköy vapuruna yüzlerce kişinin akın etmesi üzerine vapurun kaptanı gruptakilere uyarıda bulundu. Vapurun üst kısmına çıkan kaptan gruptaki kalabalığa sesini duyurmaya çalıştı. Vapurda tehlike oluşturan grubu kaptan, 'Bin 200'den fazla kişi binmesin batarız' diye uyardı. Vapur daha sonra Karaköy'e doğru hareket etti.Kadıköy'de iskelede kalanlar ise çarşıya doğru yürüyüşe geçti. 



Kadıköy ara sokaklarda yrüyen grup, burada vatandaşlardan kendilerine destek olmalarını istediler. Çevredeki bazı vatandaşlar, tencere tava çalarak eylem yapan gruba destek verdi. Kadıköy Moda’da ve çevresinde bir süre yürüyen grup, daha sonra Boğa heykelinin bulunduğu alana geldi. Grup, burada bir süre trafiğin akışını engelledi. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin