Taksim'e eylemlerden sonra şölen havası hakim!

Günlerdir çatışma, kaos ve gaz bombalarının hedefi olan Taksim'de yüzlerce kişi bu akşam kutlama yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Taksim'e eylemlerden sonra şölen havası hakim!

Taksim Gezi Parkı'nda eylemler 8. gününde şölen havasında devam ediyor. Devletin zirvesinden gelen mesajların ardından Taksim ve Gezi Parkı'nda toplanan kalabalık, çeşitli aktiviterlerle bekleyişlerini sürdürüyor. Hareketliliğin akşam saatlerinden itibaren artmaya başladığı Gezi Parkı'nda çeşitli müzik grupları sahne alırken, katılımcılar zaman zaman davul-zurna eşliğinde halay çekiyor, dans ediyor.



Çarşı grubu Taksim'e yürüdü 



Beşiktaş Kartal heykelinde toplanan yaklaşık 300 kişi, Akaretler yokuşundan Osmanbey'e çıktı. Yürüyüş sıradında katılanalarla birlikte sayı yaklaşık 2 bin kişiye çıkarken,  Yürüyüş sırasında artan kalabalık sloganlar atarak Gezi Parkı'na vardı.



Ücretsiz marketler oluşturuldu



Parkta, destekçiler tarafından getirilen simit, peynir, börek, süt, bisküvi, gibi gıda maddeleri ile ücretsiz marketler oluşturuldu.



Gösterilerde hayatı kaybeden Abdullah Cömert'in fotoğrafları gezi parkında



Bu arada, Antakya'da Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen gösterilerde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in fotoğrafları, parktaki bazı konteynerler ve ağaçların üzerine asıldı.



Gün içinde lise, üniversite öğrencileri ile farklı gruplar, sloganlar atarak parktaki katılımcılara desteğe geldi. Bir ara parktakilerin bir bölümü birlikte yoga yaptı.



Karpuz, parkta ve alanda en fazla satılan meyve, "Taksim bizim, İstanbul bizim" ise en fazla atılan sloganlardan biri. Parkta "Biber gazı için sağlık bilgisi" yazıları dağıtılıyor.



Köfte, karpuz, salatalık, su, mısır, kestane, kuruyemiş satan seyyar satıcıların sayısı, alana gelen kişi sayısının artmasına paralel yükseliyor. Taksim'e ulaşılabilecek bütün yollarda ve çevrede, gazdan korunmayı sağlayan gözlük, maske, limon ile kask satılıyor.



İstiklal Caddesi ve ara sokaklardaki kafe ve barlarda hayat olağan akışında devam ediyor.



Konteynerdeki yangını direnişçiler söndürdü.



Öte yandan Taksim'deki inşaatta çalışan işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıktı. Yangın, parkta nöbet tutan direnişçilerin çabasıyla söndürüldü.



Kaynak: cumhuriyet.com.tr




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin