Taksim'deki kadın yürüyüşüne polis müdahalesi

Beyoğlu Kaymakamlığı Taksim’de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılması planlanan 21’inci Feminist Gece Yürüyüşü’ne izin verilmedi. kadınlar Taksim'e yakın yerlerde toplandı ve İstiklal Caddesi'ne çıkmak istedi. Polis kadınlara müdahalede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Taksim'deki kadın yürüyüşüne polis müdahalesi

İstanbul'da bu yıl, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 21'incisi düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü için kadınlar, Cihangir Katlı Otoparkı önünde bir araya geldi.

Beyoğlu Kaymakamlığı'nın yasak kararının ardından Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi'nin birçok noktası, polis bariyerleri ile çevrildi.

Polis kadınlara dağılma uyarısında bulundu. Kadınların dağılmaması üzerine polis müdahale etti.

İşte polisin müdahale etme anı:

Gazetecilerin geçişine izin verilmediği belirtildi. Bazı kadınların gözaltına alındığı öğrenildi.

ANKARA'DA MÜDAHALE YAŞANMADI

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Sakarya Meydanı'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ankara Kadın Platformu ve 17'nci Feminist Gece Yürüyüşü Örgütlenmesi tarafından yapılan çağrıyla yürüyüş düzenlendi.

Taksim'deki kadın yürüyüşüne polis müdahalesi

Yaklaşık bin kadının katıldığı yürüyüşte 'Depremzede kadınların yanındayız', 'Hak, Hukuk, Adalet' sloganları atılırken, 'Ölümümüze sessiz kalan herkes suçludur', 'Kadınlar vardır' ve 'Yaşamı beraber kuracağız' dövizlerinin taşındığı görüldü.

Sakarya Meydanı'nda başlayan yürüyüşün ardından katılımcılar olaysız bir şekilde dağıldı.

Ayrıntılar geliyor...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin