Taksim'de güvenlik önlemleri artıyor

Gezi Parkı olaylarının birinci yılında Taksim'de toplanma çağrısı yapılması üzerine yoğun güvenlik önlemi alan polis, Gezi Parkı'nı vatandaşlara kapattı.

Google Haberlere Abone ol
Taksim'de güvenlik önlemleri artıyor

Taksim Dayanışma Platformu, "sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent" talebini tekrarlamak ve geçen yıl yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri anmak amacıyla bugün Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nda toplanma çağrısı yaptı.



Taksim'de bu tür bir toplanmaya izin verilmeyeceğini açıklayan İstanbul Valiliği de sabah saatlerinden itibaren bölgede güvenlik önlemlerini artırdı. 



Bu kapsamda, Gezi Parkı ile AKM önündeki alan vatandaşlara kapatılırken, Cumhuriyet Anıtı'nın çevresine demir bariyerler konuldu.   



Çevik kuvvet ekipleri, İstiklal Caddesi ve ara sokaklar ile Taksim'e çıkan yollarda güvenlik önlemi aldı. 



Bu arada, İstanbul'da 2500'ü çevre illerden olmak üzere yaklaşık 25 bin polis görevlendirildi. Polislerin yaklaşık 7 bin 500'ünün Taksim, Beşiktaş, Dolmabahçe, Tarlabaşı, Şişli ve Okmeydanı'nda görev yaptığı öğrenildi.



Şehir Hatları vapur ile Taksim-Kabataş Füniküler seferleri iptal edildi



Taksim Dayanışma Platformu'nun, Gezi Parkı olaylarının birinci yılında Taksim'de toplanma talebine izin vermeyen İstanbul Valiliği, ulaşım konusunda bazı tedbirler aldı. 



Bu kapsamda Avrupa yakasından Anadolu Yakası'na Şehir Hatları seferleri saat 15.00 itibariyle iptal edildi. Kadıköy'deki iskelelerden "Valiliğimizin aldığı emniyet tedbirleri gereğince seferlerimiz ikinci bir emre kadar iptal olmuştur" anonsları yapıldı.



Taksim-Kabataş Füniküler ve Maçka-Taşkışla teleferik hattında da seferler yapılmıyor. Metro da Hacıosman-Levent istasyonları arasında hizmet veriyor. 



İstiklal Caddesi'nde çalışan Nostaljik Tramvay seferleri de yapılmazken, Taksim Karaköy Tüneli de 17.00'den sonra çalışmayacak. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin